Timișoara: AC Labs, record de participare

laboratoare ac labs upt timisoara
mbmr 1000x100

AC Labs, laboratoarele unde studenții din Timișoara își pun în practică ideile, a marcat un record. Sute de tineri și zeci de companii s-au implicat.

Proiectul Liga AC LABS al Ligii Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara se bucură de un real success. Dacă în 2023 s-a înregistrat un record de 927 de studenți înscriși, anul acesta numărul candidaților a depășit 1.100. Doar 334 de studenți au fost selectați pentru a participa la laboratoarele din acest an.

Ediția actuală a proiectului Liga AC LABS s-a bucurat de implicarea a 21 de firme partenere de IT&C, care vor susține până la finalul semestrului curent un total de 30 de laboratoare din domenii variate. Aceste domenii includ automotive, cloud, database, machine learning, SAP, security și testing.

Muzeul TM

„În fiecare an, principalul obiectiv al acestui proiect constă în facilitarea colaborării între mediul academic și sectorul privat, oferind astfel studenților o oportunitate de a transforma teoria pe care o învață la facultate în practică. În cadrul proiectului, studenții au ocazia de a revizui și de a pune în aplicare cunoștințele dobândite pe parcursul anilor de studiu. Totodată, aceștia au șansa de a se familiariza cu experiența unui interviu practic, dar și cu cerințele și tehnologiile folosite în domeniul IT&C”, transmite UPT.

Începând din luna aprilie, studenții selectați participă la laboratorul la care au fost acceptați timp de 10 săptămâni. Această perioadă le permite să-și îmbunătățească cunoștințele în domeniul respectiv, beneficiind de îndrumarea experților și a cadrelor didactice specializate.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/