Teatrul de păpuși din Timișoara întâmpină toamna cu o premieră. Alte spectacole care se joacă în septembrie

Actorii Teatrului Merlin din Timișoara revin pe scenă cu spectacolul ”Cufărul celor 7 pitici”, care se va juca duminică, 13 septembrie, de la ora 11. 

Spre deosebire de anii trecuți, din această toamnă vor avea loc spectacole sâmbăta, de la ora 18, și unul singur duminică, de la ora 11. Decorurile vor fi montate la distanța maximă posibilă față de primul rând de scaune, distribuția actorilor va fi redusă, iar spectatorii vor ocupa jumătate din sala care are aproximativ 160 de locuri.

Sâmbătă, de la ora 18, are loc avanpremiera spectacolului ”Cufărul celor 7 pitici”. Premiera va avea loc duminică, 13 septembrie, de la ora 11. Spectacolul se adresează copiilor peste 3 ani și durează o oră. „Povestea clasică a Albei ca Zăpada ne va purta printr-un cufăr magic prin păduri, case, castele, cu ajutorul piticilor, prințului și celebrei prințese”, anunță reprezentanții teatrului. Biletele pot fi achiziționate exclusiv online AICI.

Și Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timișoara are programate mai multe spectacole luna aceasta. Astfel, în 15 septembrie, de la ora 18, în curtea cinematografului Arta se va juca „O lume ne desparte”, în regia lui Kaj Adam și interpretarea lui Ildiko Lanstyak, după „Scene dintr-o căsnicie” de Ingmar Bergman. Spectacolul va fi jucat în limba maghiară, tradus în română la cască. Biletele se pot cumpăra de la casieria teatrului sau online.

Peste o săptămână, între 18 și 19 septembrie, tot în curtea cinematografului vor avea loc Zilele Filmului Maghiar la Timișoara. În 18 septembrie, de la ora 19.30, timișorenii vor putea urmări scurtmetrajul „Düne” și filmul „Cei care au rămas”, iar în 19 septembrie, de la aceeași oră este programat scurtmetrajul „Pá kis panelom!” și filmul „Drakulics elvtárs”. Intrarea este gratuită, în baza rezervării care poate fi făcută pe mail sau la 0752111803.

Puteți urmări AICI programarea spectacolelor care se vor juca în sala teatrului.

Încă de la finalul lunii august, Teatrul Național din Timișoara anunța că spectacolele se vor organiza într-un loc special amenajat, în Parcul Civic, lângă Sala 2, pe o scenă montată în aer liber. Se joacă 16 spectacole în luna septembrie, pe Scena A ut DOR, cu începere de la ora 20. Programul lunii poate fi consultat AICI.