Taxe în plus pentru casele degradate și pentru turism. Vezi ce spune Stepanescu!

 

Administrația locală ia în calcul introducerea a două noi taxe pentru proprietarii de clădiri, dar și pentru cei care dețin hoteluri.

De altfel, discuții în acest sens s-au purtat la cea mai recentă întâlnire a Asociației Municipiilor din România, care a avut loc la Reșița. Propunerile s-au analizat și vor fi transmise Guvernului de către Comitetul Director al forului.

„Susțin aceste propuneri. Imobilele părăsite, cu fațade degradate trebuie impozitate, pentru că proprietarii sunt de negăsit. Situația este similară și pentru terenuri. Crește iarba, sunt abandonate, totul este inestetic. Că proprietarii fac ceea ce doresc cu proprietățile lor, nu e chiar așa. Efectele ne interesează pe toți, dar unii nu țin cont de aspect, iar după legile românești trebuie să urmărim ca lucrurile să intre în legalitate”, a spus Mihai Stepanescu, primarul Reșiței.

În plus, o nouă taxă hotelieră ar putea permite noi investiții în turism. „Anumite comunități n-au primit bani. Actul legislativ ar trebui modificat. Taxa hotelieră ar trebui rediscutată și, bineînțeles, să beneficieze de ea aceeași administrație locală, pentru că e nevoie de susținerea financiară a unor proiecte, inclusiv turistice”, a subliniat edilul-șef.

Comments

  1. munteanu says:

    Ce facem cu casele date pentru asistenta sociala? Vezi Scoala Pittner (Monument cultural si istoric)? Nu numai ca este degradata, dar a devenit un pericol potential la cadere peste vecinii ori trecatorii in zona! Rusine!