Firul SMURD, încins la peste 40 de grade Celsius. 500 de cărășeni au apelat 112!

Ultimele cinci zile s-au aflat, în Caraș-Severin, sub semnul temperaturilor foarte ridicate. Autoritățile sanitare au intervenit din nou, în urma efectelor caniculei.

Au căzut în stradă în această perioadă 21 de persoane, din cauza căldurii sau a diferitelor afecțiuni potențate de expunerea la temperaturi ridicate. Numărul de solicitări la Serviciul Județean de Ambulanță se ridică la 515.

Inspecția Sanitară de Stat a efectuat 17 controale și a aplicat trei amenzi și trei avertismente. Nu s-a înregistrat niciun deces din cauza temperaturilor caniculare.

„Recomandăm, în continuare, adoptarea unei atitudini potrivite cu temperaturile mari: consum mai ridicat de lichide, hidratare, consum de alimente ușoare, fără multe grăsimi, evitarea alcoolului, haine subțiri, de preferat de culori deschise. De asemenea, evitarea expunerii prelungite la soare și limitarea, pe cât posibil, a activităților fizice”, se arată în comunicatul de presă transmis de DSP Caraș-Severin.

În acest moment, în județ există 16 puncte de prim ajutor, dotate cu aparat de distribuire a apei potabile și de măsurare a tensiunii arteriale, deservite de personal medical mediu.