„Taxa COVID-19, în cazul cabinetelor stomatologice, ar trebui suportată de DSP”

Odată cu redeschiderea porților cabinetelor stomatologice, începând cu data de 15 mai, există posibilitatea ca pacienții să scoată din buzunar mai mulți bani pentru echipamentele de protecție absolut necesare împotriva răspândirii noului coronavirus decât pentru intervenția în sine. O stupiditate mai mare nici că se putea, atrage atenția vicepreședintele Consiliul Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici. 

„Nu pot să-mi dau seama cum va putea funcționa această taxă. Ea ar trebui suportată de DSP, dacă se impune. Dacă nu, medicilor stomatologi ar trebui să le fie puse la dispoziție materialele necesare fie că vorbim de măști, combinezoane sau materiale dezinfectante.”, a explicat Popovici pentru expressdebanat.ro.

Împovărarea buzunarelor pacienților pare un lucru absurd în opinia politicianului de la județ, acesta subliniind că cei care au luat în calcul această posibilitate ori habar n-au despre nivelul de trai și cel de pensii din România, ori nu sunt lucizi:

„Nu știu dacă este în regulă ca unui bătrân, cu pensia de 800 de lei, care trebuie să meargă la stomatolog, să îi percepi și această taxă, pe lângă costul intervenției. Deci cine a propus această taxă probabil nu a fost foarte lucid sau habar n-are despre ce vorbește, despre nivelul de trai și de pensii din România”.

Sursa foto principal: exclusivnews.ro.