FOTO. Centru Oncologic de Terapie Personalizată la Timișoara. Costurile se ridică la 20 de milioane de euro!

untitled design set 970x90 px

Primăria Timişoara a primit studiul de fezabilitate pentru realizarea Centrului Oncologic de Terapie Personalizată „Dr. Victor Babeş” la Spitalul de Boli Infecţioase. Suprafaţa alocată este de peste 6.000 mp, iar regimul de construcţie este parter plus etaj.

„Un obiectiv foarte important este Centrul Oncologic de Terapie Personalizată la Spitalul de Boli Infecţioase «Victor Babeş». Se face aici o radiochirurgie ţintită în bolile neoplazice, tumori solide de plămâni, pancreas, sân, metastazele cerebrale. Este un sistem stereo-tactic de radiochirugie submilimetric, este un sistem robotic non-invaziv, fără durere, cu rezultate foarte bune.”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Durata de realizare este de 30 de luni, din care pentru execuţie sunt prevăzute 18 luni şi restul pentru proiectul tehnic cu detalii de execuţie. Valoarea totală a investiţiei va fi de peste 93 de milioane de lei, cu TVA inclus. Partea de construcţii şi montaj costă 17 milioane de lei.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Costurile mari sunt pentru echipamente. Noi îi dăm drumul şi mizăm pe finanţare de la Ministerul Sănătăţii sau poate apar alte surse pentru echipamentele foarte scumpe pe care le presupune acest centru. Trebuie să fim în ton cu noile tehnologii pentru şansa la viaţă a unor oameni care din păcate ajung să sufere de astfel de afecţiuni şi fără tratamente cu aceste tehnologii nu li se pot oferi cele necesare pentru a-şi continua viaţa.”, a adăugat Nicolae Robu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/