Nicolae Robu: „Cred că terasele ar putea fi deschise”. Cum se gândește primarul să-i ajute pe patroni?

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, nu a ezitat să-şi spună părerea, într-o conferinţă de presă, cu privire la deschiderea teraselor. Edilul spune că susţine reluarea funcţionării acestora, dar decizia trebuie să fie luată la nivel naţional.

Deschiderea teraselor s-ar realiza doar în anumite condiţii, cu respectarea regulilor de distanţare între mese, iar la o masă să nu fie mai mult de trei persoane.

„În privinţa teraselor, eu cred şi e o părere pur personală, că ar putea fi deschise. Dar nu ca până acum, ci cu măsurile de rigoare pentru a ne proteja, atât pe noi, cât şi pe comercianţi. Am în minte o mulţime de măsuri care pot fi luate, astfel încât riscurile de contaminare să fie foarte mici. Va conta însă decizia care se va lua la nivel naţional. Un lucru vreau să-l precizez. Mesele trebuie să fie mai distanţate şi la o masă să nu fie mai mult de trei persoane. Apoi trebuie să existe un anumit regim de funcţionare a terasei şi în privinţa emiterii comenzii, a primirii a ce s-a comandat şi a plăţii.”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Robu a mai spus că intenţionează să faciliteze funcţionarea teraselor printr-un spaţiu mai mare pus la dispoziţia comercianţilor, având în vedere că mesele trebuie să fie distanţate, fără a se percepe taxe suplimentare.

„Am cerut să mi se spună dacă putem să-i ajutăm pe comercianţi, scutindu-i de acea taxă de ocupare a domeniului public. Mai mult, vreau să îi lăsăm să se extindă faţă de cât au folosit până acum, tocmai pentru a putea să pună mesele cât mai distanţate între ele. Pentru asta trebuie să li se pună la dispoziţie o suprafaţă mai mare şi să nu le luăm bani pentru asta. Noi avem nevoie de bani la bugetul local, dar aceste sume nu reprezintă ceva substanţial, pe când pentru fiecare dintre ei contează. Pentru că şi clienţii vor fi categoric mai puţini, perioada de funcţionare se va scurta foarte mult. Eu cred că o astfel de măsură de scutire de taxă ar ajuta foarte mult.”, a menţionat Robu.