Tablete, laptopuri şi alte dispozitive inteligente, menite să faciliteze orele de curs online în comuna Socol

Deși în momentul de față numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus pe raza comunei Socol nu afectează modul de parcurgere a materiei de către elevi în varianta față în față, edilul-șef al UAT-ului a căutat totuşi o sursă de finanțare pentru asigurarea dispozitivelor IT necesare școlii online, asta în cazul în care situația epidemiologică va împiedica desfășurarea orelor de curs în varianta tradițională. Ca atare, în viitorul apropiat, printre beneficiarii dispozitivelor electronice se vor regăsi atât elevii, profesorii, cât și sălile de clasă.

„Am depus un proiect cu finanțare europeană care prevede dotarea tuturor elevilor cu tablete, respectiv a profesorilor cu laptopuri. Pe lângă acest lucru, sălile de clasă vor fi echipate cu table inteligente, camere web – toate acestea pentru ca activitatea didactică să se poată desfășura în condiții optime, în eventualitatea aplicării scenariului roșu. Mi-am dorit ca inclusiv unitățile de învățământ de pe raza comunei noastre să dețină aparatura care astăzi se regăsește în unitățile școlare din marile orașe.”, a explicat primarul comunei Socol, Olghița Ghiță.

Cu referire la numărul cazurilor de infectare înregistrate pe raza UAT-ului pe care îl conduce și dacă acest număr influențează modificarea scenariilor vizavi de parcurgerea materiei școlare, șeful administrației publice locale din Clisura Dunării a răspuns:

„Avem trei cazuri confirmate cu noul coronavirus la nivelul comunei. Actualmente, nu depășim rata de incidență, ceea ce înseamnă că toate unitățile școlare funcționează în varianta față în față. Elevii au asigurat transportul, se lucrează pe grupe, la clasele V-VIII. Avem elevi care învață atât dimineața, cât și după-amiaza, acolo unde nu se poate respecta distanțarea fizică”.

Sursa foto: adevarul.ro.