Consiliul Județean, cel mai mare angajator din Caraș-Severin, are peste 700 de posturi neocupate!

S-a tot vorbit despre organigrama stufoasă de la Consiliul Județean Caraș-Severin. Noul președinte ales, Romeo Dunca, invoca numărul mare de angajați care taie frunze la câini, mulți dintre ei fiind angajați pe criterii politice și de cumetrie. Mai mult de atât, Dunca vorbea despre faptul că un număr destul de mare nu ar avea obiectul muncii. Și totuși… 

Ca să ne convingem de realitate, am solicitat informații despre situația la zi a angajărilor în Consiliul Județean Caraș-Severin. Datele primite arată că numărul posturilor vacante ale aparatului propriu, ale direcțiilor și instituțiilor din subordinea CJ este de 713, în condițiile în care organigrama prevede 3.172 de posturi!

Astfel, din cele 197 de posturi aprobate pentru aparatul propriu al CJ, 30 sunt vacante. Cele mai multe posturi lipsă, 365, din 1.492 aprobate, sunt la Spitalul Județean de Urgență Reșița, urmat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, 219 posturi neocupate, față de 1.111 posturi aprobate. În cadrul acestei Direcții sunt neocupate 149 de posturi pentru asistenți maternali, 35 în centrele rezidențiale, 22 de posturi neocupate din 30 (!) în privința asistenților personali profesioniști.

La mult hulita Direcție Județeană de Drumuri, din cele 46 de posaturi aprobate, trei sunt neocupate, la fel și la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, despre care Romeo Dunca spunea că ar avea un fond de salarii anual de 1,5 milioane de lei.

Patru locuri vacante sunt și la Muzeul Banatului Montan Reșița, unde organigrama prevede 28, la Teatrul de „Vest“ – 5, Căminul pentru Persoane Vârstnice – 12, Căminul pentru Persoane Vârstnice Sacu – 3. Tot trei la Direcția de Evidența Persoanelor și Școala Populară de Arte și Meserii „Ion Românu” Reșița, două la Muzeul de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș și un post vacant la Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici”.