Suspiciunile s-au adeverit: Giovanni Pisano, suspendat pentru tentativă de blat! Pata neagră de pe obrazul Caransebeșului!

Suspiciunile de implicare în mafia pariurilor au dus la sancțiuni drastice pentru un fost antrenor al echipei FC Caransebeș. Italianul Giovanni Pisano a fost suspendat nouă luni de către Comisia de Disciplină și Etică a FRF și a primit și o amendă de 100.000 de lei. Suspendarea ar putea fi aplicată în toate federațiile afiliate la FIFA!

În luna decembrie a anului trecut, tânărul mijlocaș Mădălin Livan venea cu dezvăluiri incendiare care îl vizau pe antrenorul echipei gugulane. Jucătorul în vârstă de 19 ani denunța printr-o postare pe contul personal de Facebook implicarea lui Pisano în meciuri trucate. Mădălin Livan afirma atunci că Pisano le-a cerut fotbaliștilor să piardă un meci cu 0-3, pentru că el ar fi pariat „mulți, mulți bani“, însă partida în cauză, cu Unirea Tărlungeni, s-a terminat la egalitate, 1-1. Denunțul public al lui Mădălin Livan venea în ziua în care aleșii locali din Caransebeș decideau retragerea sprijinului financiar pentru echipa de fotbal. Timișoreanul nu s-a ferit să scrie pe rețeaua de socializare cum fostul antrenor Giovanni Pisano punea presiune pe jucători și le cerea acestora anumite scoruri, pentru a-i ieși pariurile. Din spusele lui Mădălin Livan rezultă că Pisano paria împotriva propriei echipe! Iar dacă nu făceau așa, jucătorii erau amenințați că nu-și mai primesc drepturile salariale! Mădălin Livan a afirmat în lunga sa postare de pe facebook că jucătorii nu au fost de acord, drept dovadă și scorul final al acelui meci (1-1, în loc de 0-3), și a scos în evidență și condițiile pe care el și colegii săi au fost obligați să le suporte la FC Caransebeș. Nu numai că jucătorii nu au fost de acord să piardă meciul la scorul recomandat, dar l-au scos din sărite pe Pisano când Săulescu a marcat golul egalizator.

CITEȘTE ȘI: EXPLOZIV. Un fotbalist de la FC Caransebeș recunoaște trucarea meciurilor pentru mafia pariurilor!

Câteva luni mai târziu, cazul Pisano a ajuns și la Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal, care a decis în această săptămână o suspendare de nouă luni și o amendă record de 100.000 de lei pentru fostul tehnician al gugulanilor, cel care a mai antrenat în România la CS Balotești. Giovanni Pisano devine astfel primul antrenor din România suspendat pentru tentativă de blat! În cauză, evident meciul cu cântec de la Tărlungeni. Potrivit oficialilor FRF, înaintea meciului dintre Unirea Târlungeni şi FC Caransebeş, Pisano le-a spus principalilor jucători ai echipei că a doua zi „are nevoie de multe goluri”. În pauza meciului, la scorul de doar 1-0 pentru Unirea Târlungeni, Pisano a intrat nervos în vestiar, a dat afară pe toată lumea, cu excepţia titularilor, şi le-a transmis: „Haideţi să pierdem cu 3-0! Dacă nu faceţi asta, pierdem tot. Dacă sunteţi de acord, marţi luaţi banii şi un bonus”. Jucătorii nu au marșat la oferta italianului, ba mai mult, Săulescu a egalat pentru FC Caransebeş, partida terminându-se la egalitate, 1-1. Pisano nu s-a prezentat deloc la Comisia de Disciplină a FRF pentru a se apăra, iar oficialii FRF intenționează să notifice FIFA, pentru ca suspendarea de nouă luni a antrenorului italian să fie valabilă în toate federaţiile afiliate.

CITEȘTE ȘI: NEWS ALERT. Pariurile i-au desființat! FC Caransebeș e istorie, toți banii se duc către copii!

„N-am avut o relație foarte apropiată cu Giovani Pisano, el a venit pe altă filieră la Caransebeș. Trebuie să recunosc că nu am fost de acord cu venirea părții italiene la Caransebeș. Au fost multe voci care au spus că nu este o asociere foarte bună cu această parte italiană, însă dacă oamenii din Caransebeș au hotărât să mergem înainte, atunci am mers înainte. A fost bine până am aflat primele vorbe și primele zvonuri legate de anumite implicări ale echipei în jocuri trucate. Sincer să fiu, trebuie să spun, fiind acolo, în mijlocul lor, niciodată niciun jucător nu a venit la mine să-mi spună că ar fi ceva necurat. Nu știu dacă le-a fost frică. Nu știu ce să zic, eu am fost la Caransebeș aproape zi de zi și dacă era ceva necurat jucătorii puteau să vină să-mi spună. Sincer, dacă ar fi venit vreun jucător, adunam toată echipa și îi întrebam dacă a fost sau nu așa. Din punctul meu de vedere, demiteam antrenorul imediat. Dar, după acea întâlnire de la Tărlungeni, niciun jucător nu a venit la mine sau la domnul Avram să spună clar în față că antrenorul le-a cerut să piardă meciul”, a spus fostul președinte al FC Caransebeș, Dorin Micșa, invitat la emisiunea ProSport Live.

FC Caransebeș 1913 a fost exclusă de FRF din campionat la începutul acestui an.