NEWS ALERT. Pariurile i-au desființat! FC Caransebeș e istorie, toți banii se duc către copii!

Aleșii locali din Caransebeș au ridicat astăzi mâna în plen pentru retragerea sprijinului financiar acordat până acum echipei de fotbal! Gugulanii nu vor mai continua în Liga a II-a și nu vor mai juca de la anul nici măcar în campionatul județean!

Consilierii locali au aprobat retragerea municipiului Caransebeș din calitatea de membru asociat la Clubul Sportiv FC Caransebeș 1913 și au abrogat astfel HCL 153 din 26.06.2010. Practic, astăzi s-a semnat sentința de condamnare la moarte a clubului gugulan. Motivele sunt foarte clare. În primul rând au contat suspiciunile legate de trucarea unor meciuri pentru mafia pariurilor. Au cântărit însă greu și situația actuală din clasament și penalizarea de 52 de puncte dictată de federație ca urmare a litigiilor financiare cu foștii jucători sau antrenori. A contat și faptul că nimeni altcineva în afară de administrația locală nu s-a implicat din punct de vedere financiar în susținerea clubului.

Desființarea echipei care activează în Liga a II-a nu înseamnă însă că municipiul Caransebeș dispare de pe harta fotbalului românesc. Administrația locală e interesată de promovarea tinerelor talente. Astfel, va apărea Asociația Sportivă „Centrul de fotbal pentru copii și juniori Viitorul Caransebeș”, spre care se vor îndrepta alocările bugetare de care se bucura până astăzi FC Caransebeș 1913.