EXPLOZIV. Un fotbalist de la FC Caransebeș recunoaște trucarea meciurilor pentru mafia pariurilor!

Pe zi ce trece ies la iveală tot mai multe detalii despre ilegalitățile comise la echipa de fotbal FC Caransebeș 1913. Majoritatea dintre ele sunt legate de pariuri și îl au în prim-plan pe fostul tehnician, italianul Giovanni Pisano. După un articol publicat în această după-amiază în premieră de Express de Banat, un tânăr jucător al echipei gugulane, Mădălin Livan, a denunțat printr-o postare pe contul personal de Facebook, implicarea lui Pisano în meciuri truncate.

Originar din Timișoara, fotbalistul în vârstă de 19 ani a spus că Pisano le-a cerut fotbaliștilor să piardă un meci cu 0-3, pentru că el ar fi pariat „mulți, mulți bani“, însă partida în cauză, cu Unirea Tărlungeni, s-a terminat la egalitate, 1-1. Denunțul public al lui Mădălin Livan vine în ziua în care aleșii locali din Caransebeș au decis retragerea sprijinului financiar pentru echipa de fotbal. Mijlocaşul de 19 ani nu s-a ferit să scrie pe contul personal de facebook cum fostul antrenor Giovanni Pisano punea presiune pe jucători și le cerea acestora anumite scoruri, pentru a-i ieși pariurile. Din spusele lui Mădălin Livan rezultă că Pisano paria împotriva propriei echipe! Iar dacă nu făceau așa, jucătorii erau amenințați că nu-și mai primesc drepturile salariale! Mădălin Livan a afirmat în lunga sa postare de pe facebook că jucătorii nu au fost de acord, drept dovadă și scorul final al acelui meci (1-1, în loc de 0-3), și a scos în evidență și condițiile pe care el și colegii săi au fost obligați să le suporte la FC Caransebeș.

CITEȘTE ȘI: NEWS ALERT. Pariurile i-au desființat! FC Caransebeș e istorie, toți banii se duc către copii!
„Ţin să precizez câteva lucruri prin care să le demonstrez susţinătorilor oraşului Caransebeş, de care eu unul sunt mândru şi pe care îi respect pentru tot ajutorul acordat, că s-au înşelat în privinţa trucării meciurilor de către noi, jucătorii. În primul rând s-a adus un antrenor italian care şi-a făcut treaba cum a ştiut mai bine şi a plecat lăsându-ne pe noi cu buzunarele goale şi cu multe promisiuni nerespectate. În al doilea rând, noi, jucătorii, am refuzat să pierdem cu 3-0 cum ni s-a spus la pauza meciului dintre Unirea Tărlungeni şi FC Caransebeş de către «marele» antrenor Giovanni Pisano, cu toate că ne ameninţase că dacă nu facem asta pentru că el a pariat «mulţi, mulţi bani» nu mai primim niciun ban şi clubul se desfiinţează. Meciul s-a terminat 1-1 şi chiar puteam învinge în ultimele minute. Aş vrea să vă gândiţi că noi, jucătorii, nu am primit banii de 3-4 luni, unii chiar de mai mult timp. Unii dintre colegii mei au familie acasă, copii care au nevoie de o masă caldă, au venit sărbătorile, iar noi suntem cu buzunarele goale şi aşteptăm de la părinţi să ne ajute ei“, a precizat printre altele Mădălin Livan.