„Oricine îl are pe Robert Lupu este favorit!“

Cea de-a doua ediție a Memorialului Ion Copocean la fotbal continuă astăzi, de la ora 11, la sala de sport a Liceului de Arte „Sabin Păuța“ din Reșița. Nouă echipe de seniori au venit să cinstească memoria lui Ion Copocean, mulți dintre cei aflați în competiție fiind foști elevi ai regretatului antrenor de fotbal.

Prima zi a întrecerii memoriale a fost dedicată meciurilor din cele trei grupe, pentru stabilirea a trei dintre semifinalistele de astăzi. Celor trei câștigătoare de grupe li se va alătura astăzi, la prânz, în careul de ași, echipa care va termina pe primul loc turneul de calificare care va opune echipele clasate pe locul 2. De departe cea mai completă echipă este Coda Vinci, cu o componență de invidiat, din care se detașează actualul selecționer al Naționalei de futsal a României, reșițeanul Robert Lupu, un fost elev al regretatului Ion Copocean, la Clubul Sportiv Școlar Reșița. „Oricine îl are pe Robert Lupu este favorit“, spunea unul dintre participanții la competiție. Alți foști ucenici ai omului de fotbal Ion Copocean apără la această întrecere culorile Clubului Sportiv Școlar din municipiul de pe Bârzava, unde cel ce l-a descoperit pe Cristian Chivu a slujit cu devotament mai bine de trei decenii.

Rezultatele înregistrate în prima zi, în ordinea disputării meciurilor:
Zorile Vodnic – Milan 2-10 (Grupa A)
Progresul Ezeriș II – CSȘ Reșița old-boys 5-9 (Grupa B)
Recolta Rafnic – Progresul Ezeriș I 1-10 (Grupa C)
Fotoexpres Reșița – Milan 4-5 (Grupa A)
CSKA Reșița – CSȘ Reșița old-boys 5-4 (Grupa B)
Coda Vinci – Progresul Ezeriș I 11-0 (Grupa C)
Zorile Vodnic – Fotoexpres 0-9 (Grupa A)
Progresul Ezeriș II – CSKA Reșița 4-10 (Grupa B)
Recolta Rafnic – Coda Vinci 1-16 (Grupa C)

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157662220007859″]

În urma acestor rezultate, s-au calificat direct în semifinale Milan, CSKA Reșița și Coda Vinci. Pentru al patrulea loc în careul de ași, astăzi, cu începere de la ora 11, va avea loc un turneu de calificare, în care se vor întâlni ocupantele locurilor 2 în grupe. Astfel, sunt programate meciurile: Fotoexpres – Progresul Ezeriș I (ora 11.00), CSS Reșița – Progresul Ezeriș I (ora 12.00), Fotoexpres – CSS Reșița (ora 13.00). De la ora 14 este programată prima semifinală, între Milan și CSKA Reșița, iar de la ora 15, în cea de-a doua semifinală, Coda Vinci va întâlni câștigătoarea turneului de calificare. Finala mică va avea loc de la ora 16, iar finala mare de la ora 17. Festivitatea de premiere este programată în jurul orei 18. Competiția este organizată de Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin și familia lui Ion Copocean, cu sprijinul Primăriei Reșița și al Liceului de Arte „Sabin Păuța“.