Suspiciuni de turism electoral: „Au făcut tot ceea ce au dorit să facă în orașul nostru!”

Oficialii locali și liderii ACL din Bocșa spun că au avut parte de un tur de scrutin extrem de complicat, în contextul numărului mare de voturi care s-au dat pe listele suplimentare din secțiile de votare. Aceștia speră ca organele de anchetă să își facă datoria.

Cei mai mulți dintre alegătorii din Bocșa au pus ștampila pe Klaus Iohannis, candidatul ACL la ocuparea scaunului de președinte. Chiar și așa, diferența exprimată în voturi este extrem de mică, de numai 43. În acest context, în procente, distanța este mai mică de 1 la sută. În linii mari, scrutinul s-a derulat în condiții civilizate, dar probleme au apărut la inventarierea votului care s-a acordat pe listele suplimentare.

Concluzia a fost că aproximativ 300 de persoane s-au aflat în tranzit prin Bocșa. Cei mai mulți dintre alegătorii în plus au venit din Reșița.

„Scrutinul a fost unul complicat, greu din toate punctele de vedere, agitat pentru cealaltă tabără! Ceea ce pot să vă spun este că au făcut tot ceea ce au dorit ei în oraș și aici nu mă refer la lucruri neapărat ortodoxe sau legale. Au făcut tot ceea ce au dorit să facă în orașul nostru. Avem pe listele suplimentare un număr dubios de mare de alegători care au votat la Bocșa, foarte mulți cetățeni din Reșița au considerat că este bine să voteze aici. Este dreptul lor, sper că nu au făcut-o de două ori! Speranța mea e că totul s-a desfășurat legal. Lucrurile astea nu mă privesc pe mine și nu eu sunt cel care ar trebui să pună etichete. Cred că autoritățile își vor face treaba și vor verifica dacă nu cumva am avut vot multiplu atât la Bocșa, cât și în tot județul, a subliniat Eugen Cismăneanțu, primarul orașului, pentru Express de Banat.

Conducerea ACL și-a făcut datoria

În ce privește suspiciunile care se referă la conducerea județeană a Alianței Creștin Liberale, potrivit cărora liderii Sorin Frunzăverde și Marcel Vela nu s-ar fi implicat suficient, Cismăneanțu le demontează. „Nu cred în diversiuni, nu cred că cineva și-ar fi permis să trădeze. Lucrul acesta nici nu aș vrea să îl iau în calcul. Nu cred că putea să trădeze în condițiile în care rezultatul este unul cât se poate de bun pe Caraș-Severin. Să nu uităm un lucru: diferența dintre ACL sau PSD sau USD este de 9 procente, în condițiile în care PSD deține un număr de 50 de primari plus alți 7 care sunt independenți, pe care fără niciun fel de reținere îi putem considera ai PSD. Deci, la 57 de primari, diferența de 9 procente este una cât se poate de mică, chiar rușinoasă. Pe de altă parte, aș vrea să felicit organizația Reșița, care a făcut o treabă extraordinară”, a concluzionat Cismăneanțu, care nu consideră că în primul tur ACL a avut vreun minus în organizare.

Chiar și așa, pentru turul II, Alianța va supraveghea cu mare atenție intenția de fraudare a alegerilor, dacă acesta va exista. Cetățenii vor vota pe data de 16 noiembrie!

Comments

  1. DOMNULE PRIMAR AM FOST LA SOCRII LA BOCSA , AM VOTAT ACL , DAR LA TURUL II VOTEZ TOT LA BOCSA SI O SA VOTEZ PSD PENTRU CA DRUMURILE DE LA BOCSA LA ORAVITA SINT DRUMURI JUDETENE – DEZASTRU , VINOVAT ESTE SEFUL DVS .TREBUIE SCHIMBARE IN JUDETUL NOSTRU , DVS MA-TI CONVINS SI EU VOI CONVINGE TOT NEAMUL MEU SI AL NEVESTIMI .

  2. Razvan says:

    “Trecutprinviata” , ai trecut degeaba cu siguranta daca votezi mizeria PSD ista! E trist sa nu poti intelege minciunile si hotia care iti este bagata pe gat zilnic de catre PSD! Mai mult nu vreau sa spun , nu vreau sa jignesc in masa , uitandu-ma cum a votat caras severin , la fel cu oltenia si moldova …. oare mai sunt banateni in judetul asta?

  3. petru says:

    Nu razvan,avem fff multi rromi.si cu asta am spus tot.