ALARMANT: Zeci de persoane accidentate și 12 morți în Caraș-Severin, din cauza condițiilor mizere de lucru!

În loc să câștige o pâine cinstită, angajații își pun zilnic viața în pericol. Numai în acest an, în județ, 49 de persoane au fost accidentate, iar 12 au murit.

Statistica din 2014, întocmită de ITM, arată mai sumbru decât anul trecut, când doar 6 persoane și-au pierdut viața, dar tot atâtea au fost accidentate. Domeniile de activitate ale angajatorilor unde s-au produs decesele sunt : comerţ, recuperare materiale, construcţii, transporturi, exploatări forestiere, construcţii instalaţii electrice, construcţii metalice. În plus față de persoanele rănite sau care și-au pierdut viața, 3 persoane s-au îmbolnăvit la locul de muncă.

Tot în primele 10 luni ale anului 2014, pentru folosirea muncii la negru, 79 de angajatori au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 1.160.000 lei, numărul persoanelor depistate  fără forme legale fiind 238.

leader board 728 x 90 px

„Inspectoratul a înaintat organelor de cercetare 8 denunţuri penale pentru angajatorii care au primit la muncă mai mult de 5 persoane fără forme legale, şi un denunţ penal pentru un angajator care, având încadrate în muncă persoane minore, nu a respectat timpul de lucru pentru aceştia, a declarat Mihăescu Eugenia Florica, inspector-șef în cadrul ITM Caraș-Severin.