Suplimentarea polițiștilor în „zonele roșii” ale Timișoarei, pentru ținerea sub control a fenomenului migranților

Viceprimarul Cosmin Tabără spune că în perioada următoare, la Timișoara, ar urma să vină ministrul de Interne sau un secretar de stat ca să vadă situația din teren în privința migranților care ocupă spațiul public. Una dintre soluții pentru stoparea incidentelor ar fi suplimentarea efectivelor de pază ale poliției în „zonele roșii” ale Timișoarei. Pe de altă parte, potrivit lui Tabără, în prezent se lucrează la mărirea spațiilor de cazare din centrul IGI. 

Cosmin Tabără a fost la București ca să discute față în față cu autoritățile la nivel național, după crima care a avut loc luni seară în zona Gării de Nord. Timișoara, spune Cosmin Tabără, este orașul din România cel mai expus la problema migranților, în acest moment.

„Am stabilit de comun acord ca, într-un timp relativ scurt, dl ministru (n.r. ministrul de Interne) sau unul dintre secretarii de stat să se deplaseze la Timișoara, pentru a fi cât mai aproape de situația din teren, de realitate, să dispună suplimentarea efectivelor de pază ale poliției în zonele roșii ale Timișoarei. În prezent, se lucrează la mărirea spațiilor de cazare din centrul IGI din Timișoara. Pe de altă parte, se intenționează a se face o analiză asupra legislației existente pentru a o adapta nevoilor actuale în materie de migranți, inclusiv cu propuneri către forul legislativ european.”, a spus Cosmin Tabără.

Potrivit viceprimarului, în 11 mai va avea loc o ședință a Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, la care va fi invitată și Primăria Timișoara, unde un subiect va fi problema migranților și modul de gestionare a ei.

CITEȘTE ȘI: Poliția cere ajutorul timișorenilor pentru identificarea mai multor persoane care au fost de față la crima din zona Gării de Nord

În privința crimei de la Gara de Nord, polițiștii locali și cei de la Serviciul Investigații Criminale au depistat într-o pensiune din Timișoara patru suspecți. Tot acolo au fost găsite patru persoane, tot migranți, care nu dețineau documente de identitate. Au fost predați Inspectoratul General pentru Imigrări. Miercuri poliţiştii locali au mai predat IPJ Timiş alţi 27 de cetăţeni afgani pentru audieri în acelaşi caz.