Super Balul Bobocilor, un scop caritabil plin de tristețe

Super Balul Bobocilor la Caransebeș a început cu un anunț foarte trist. Adolescenta pentru care s-au făcut eforturi prin strângerea de fonduri pentru întrajutorare, s-a stins din viață, prea tânără, prea devreme și chiar înainte ca prietenii și colegii ei să o mai poată vedea o dată.

Cu toate astea acțiunea a continuat pentru că elevii de la Colegiul Traian Doda au făcut o promisiune și au dorit să o păstreze: fondurile colectate s-au donat familiei tinerei care a pierdut lupta cu viața la doar 17 ani.

„Ne pare rău să vă anunțăm, dar din păcate, un suflet bun pe care încercam să îl ajutăm s-a stins din viață. Este vorba de Adriana Voicu, colega noastră ce a fost diagnosticată cu Sarcom Ewing fosa iliaca stanga (cancer osos), pentru care am pregătit evenimentul”. Așa a început președintele Clubului Rotary Caransebeș, Călin Lazăr discursul său înainte să dea drumul ceremoniei de cartare a Clubului Interact, un pui mai mic al Rotary Club, format din tineri, majoritatea elevi la liceele caransebeșene. Cu această ocazie a fost anunțat președintele pentru un an al clubului Interact care va funcționa după regulamentul Rotary Club.

Șerban Șulea elev în clasa a XII a la Colegiul Național Traian Doda este primul președinte ales Interact, iar vicepreședinte Carina Nistor elevă în clasa a XI a la același liceu de prestigiu din urbea caransebeșeană.

Tinerii au menirea să coaguleze alți tineri cu dorința de a efectua acțiuni de voluntariat în folosul semenilor din comunitate. După cartarea Clubului Interact și prezentarea membrilor fondatori a fost organizat Super Balul Bobocilor, avându-i ca juriu pe elevii de clasa a XII a de la liceele din Caransebeș. Participanții au fost câștigătorii Balului Bobocilor de la fiecare liceu, care au concurat pentru titlurile Miss și Mister, dar și pentru Miss Popularitate și Mister Popularitate, care s-au putut alege și în funcție de like-urile acordate pe pagina de facebook a evenimentului. La acțiune a participat și un grup de rotarieni de la Hațeg, colegi în Interact care le-au oferit în dar o plachetă a clubului și câteva publicații despre istoria Hațegului, transmițându-le succes în noua activitate de voluntariat.

„Interact este cel mai tânăr sprijin pentru comunitatea din Caransebeș, ei sunt cei care vor lucra prin activitățile depuse în sprijinul oamenilor de aici, este un lucru de care toată comunitatea ar trebui să fie mândră pentru că ei sunt viitorul ei învață să fie acei oameni cu suflet care pot dărui, pot să ajute pe cei de lângă ei, nu vor fi doar niște vârfuri așa cum sunt de altfel la școală, ei se vor apleca întotdeauna cu multă grijă asupra tuturor problemelor”, ne-a declarat Alexandru Bulacu președintele Clubului Rotary din Hațeg și mentorul clubului Interact din localitatea hunedoreană.

Titlul de Mister Boboc Caransebeș a fost acordat bobocului Andrei Capota, elev în clasa a – IX- a A de la Traian Doda, iar titlul de Miss Boboc i-a fost oferit Amaliei Bândiu, de la Colegiul Național CD Loga. Miss Popularitate a fost aleasă Valentina Cătănescu și Mister Popularitate, Alexandru Borcean, fiul primarului municipiului Caransebeș.

upt 1000x100