Doctorii în management țin în perfuzii spitalul din Caransebeș!

Managerul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș a propus un plan de management prin care să salveze unitatea medicală, dar care-i depășește pe doi dintre medicii înscriși pentru examenul de șef de secție! Dacă nu e așa, e mai grav, e boicot!

Medicul Gheorghe Borcean, de la Secția Chirurgie, și colegul său, Cătălin Hanna, de la ATI, s-au înscris la concursul pentru șef de secție, dar chiar în ziua testării cunoștințelor și-au retras dosarele pe motiv că planul de management al managerului Adrian Cican pentru Spitalul din Caransebeș nu corespunde cu al lor pentru secțiile pe care ar trebui să le coordoneze. Adrian Cican ne-a declarat că nu i-a fost înmânat niciun plan de management pentru secțiile de Chirurchie sau ATI, că poate le-ar fi luat în calcul. Mai degrabă crede că e vorba despre altceva.

Am avut două surprize neplăcute, pentru că, pe Secția Chirurgie, dl. doctor Gheorghe Borcean s-a retras, chit că și-a depus dosarul. La Secția ATI, dl. Hanna a procedat la fel. În rest, suntem în procedură, s-a desfășurat și etapa a doua, rămâne să vedem desfășurarea la ultima etapă, săptămâna asta. Conform legii 95 din 2006, managerul instituției poate să delege pe o perioadă de două luni atribuțiile unui alt medic, ceea ce am și făcut, după aceste două luni vom urma din nou procedura de scoatere la concurs a acestor două posturi. Nu ne încurcă această situație în procesul de acreditare a spitalului, dar această situație nu este chiar în regulă. Motivele care au stat la baza neprezentării la concurs sunt puerile din punctul meu de vedere. Cum să accept explicația că nu coincid actele manageriale pe care ei doresc să le facă pe secția lor cu ceea ce vreau eu să fac la Spitalul Municipal de Urgență, care contravine unor reguli deontologice sau de management?!”, a spus Adrian Cican.

Cei doi medici au depus o cerere de retragere a dosarelor de candidatură chiar în ziua concursului pentru șef de secție, însă nici nu au venit cu un plan de măsuri pe care să le prezinte managerului Cican pentru a vedea dacă acestea coincid sau nu cu ale sale. Timp mai este, pacientul încă e cald!