Fiul unui polițist, la ruleta rusească! DIICOT a împiedicat tragedia!

Membrii grupului infracțional care se ocupa cu eliberarea de permise de portarmă pe bază de șpagă sau trafic de influență au pus în pericol până și viețile copiilor lor, pe care i-au înarmat fără ca aceștia să aibă habar cum se mânuiește o armă de foc!

Procurorii DIICOT au prezentat o mulțime de motive care să demonstreze pericolul social concret pe care l-au reprezentat pentru siguranța publică inculpații în dosarul falselor permise de portarmă. În acest context e dat și exemplul lui Nicolae Miculescu, polițist la Serviciul Arme din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, aflat astăzi în arest preventiv. Acesta a obținut pentru fiul său, pe nedrept, documentul de absolvire a cursului organizat de POP TIR SPORTIV SRL. Mai exact, arată DIICOT, „fără ca acesta să participe la cursurile zilnice și, mai mult, fără să participe la activitățile practice de instruire pentru mânuirea armamentului!” 

Miculescu i-a instigat pe Ioan Pop și pe Nicolae Cernea ca aceștia să nu își îndeplinească atribuțiile corespunzătoare în cadrul POP TIR SPORTIV SRL astfel încât, fiul său să promoveze examenul din 25.09.2019. În final, Ioan Pop eliberează fiului polițistului Miculescu certificatul de absolvire a cursului, deși toți membrii grupului cunosc faptul că persoana în cauză nu are dreptul să dețină o armă întrucât nu a urmat cursurile de instruire teoretică și practică așa cum prevăd normativele în vigoare astfel încât să poată deține și purta o astfel de armă.