„Sunteți habarnist! Nu mai mințiți, nu afișați o imagine de mare cunoscător al sistemului de sănătate!”

adrian cican (2)

Romeo Dunca a făcut greșeala să-i dea lecții de management sanitar lui Adrian Cican. Managerul Spitalului Municipal Orșova îl desființează pur și simplu.

Cei doi au deschis un dialog în termeni duri ca urmare a evenimentului petrecut sâmbăta trecută în Extensia ATI Covid de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, Staționar 1. Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a venit în fața presei să vorbească despre o situație de grad zero, despre risc ridicat de explozie, ca urmare a unei lucrări la rețeaua de oxigen, lucrare ce ar fi de proastă calitate. Numai că Romeo Dunca habar n-avea când s-au înregistrat creșteri ale concentrației de oxigen și nici unde, în care dintre cele trei staționare ale județeanului. Practic, a fost limpede pentru toată lumea că a încercat să speculeze incidentul pentru a crea încă un motiv care să conducă la demiterea managerului spitalului, Alina Stancovici. De aici și reacția lui Adrian Cican. Romeo Dunca a replicat însă, dându-i lecții acestuia cum se poate reduce numărul angajaților dintr-o unitate spitalicească. N-a făcut altceva decât să-l scoată din sărite pe managerul de la Orșova, cel care a făcut revoluție și în spitalul din Caransebeș.

Doamne Dumnezeule, eu chiar am vrut să nu mai intervin în… bălăcărelile dumneavoastră, dar mă obligați. Nu este prima oară când comentez la adresa tâmpeniilor și minciunilor pe care le debitați vizavi de spital. Spitalul nu este elicopter! Reducerea paturilor poate fi o soluție pentru un spital nou, dar nu pentru unul vechi, la acesta soluția este refacerea structurii spitalului. Ca să vă traduc, înseamnă micșorarea numărului de paturi la secțiile care nu merg și mutarea acestora pe secțiile și compartimentele care merg sau mai bine zis care țin spitalul în spate. La care adăugăm înființarea de secții și compartimente care pot aduce pacienți, înființarea de cabinete în ambulatoriu și eliminarea privatului din spital, etc. Dotarea cu aparatură modernă pentru a crește ICM-ul care ajută și crește finanțarea/pat. Reducerea de personal administrativ la un procent de maximum 15% din total angajați. Angajarea de medici specialiști fie pe secții, fie pe cabinete în ambulatoriu, pentru că medicii aduc bani spitalului prin prestațiile medicale, restul consumă banii!”, i-a explicat Cican lui Dunca.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Referitor la conferința de presă susținută după evenimentul de la Spitalul Județean, Cican vorbește despre mai multe minciuni pe care le-ar fi spus președintele CJ. În primul rând acesta arată că firma din Severin, despre care Dunca spunea că se ocupă cu amenajarea terenurilor de golf și nu cu instalații de oxigen, a adus țeava din afara spitalului până la Secția ATI și că nu a efectuat lucrările prezentate la conferința de presă, din interior, cu acele negreli pe pereți de la suduri. „Acelea au fost efectuate de altă firmă. Firma din Severin nu se ocupă de gazonul firmelor de golf. E o minciună sfruntată! Domnilor habarniști, gradul de ocupare la un spital nu poate fi comparat cu cel de la hotelurile dumneavoastră, în sistemul medical este altfel. Nu mai mințiți, nu afișați o imagine de mari cunoscători ai sistemului de sănătate pentru că sunteți… habarniști!”, a mai comentat Adrian Cican.

CITEȘTE ȘI:

„Romeo Dunca nu știe să fure! Managerul spitalului trebuie să ia măsuri!”

Cican, către Popa și Dunca: „E o măgărie, aberația unor habarniști! Lăsați gargara!”

Romeo Dunca: „E incorect să ne faceți habarniști! V-ați descalificat!”

„Intoxicație” cu oxigen la Spitalul Județean de Urgență Reșița! „Exista risc de explozie!”

Alina Stancovici: „Fie mă demite Romeo Dunca, fie mă lasă în pace cu toții și încetează această hărțuială!”

Librimir îi trimite pe Dunca și Popa în sala de judecată după „intoxicația” cu oxigen de la Județean!

banner 970 x 250