Librimir îi trimite pe Dunca și Popa în sala de judecată după „intoxicația” cu oxigen de la Județean!

popa dunca (2)

Firma acuzată că a făcut o lucrare în bătaie de joc la rețeaua de oxigen din cauza căreia Spitalul Județean de Urgență Reșița a fost la un pas să explodeze nu e deloc una oarecare, nu se ocupă cu amenajarea terenurilor de golf și le cere daune uriașe președintelui Romeo Dunca și primarului Nelu Popa!

„Intoxicați” cu informații deformate și alarmiste de sursa lor din Spitalul Județean, Dunca și Popa au lansat la rândul lor acuzații foarte grave. În spațiul public! „Firmă de buzunar, care a reușit în condiții de pandemie să facă niște lucrări mizerabile datorită presiunii, poate panicii care s-a creat din lipsă de oxigen. Este o lucrare executată de o firmă din Severin, s-au pârlit toți pereții și lucrarea așa a rămas de șase luni! Facem sesizare la Poliție să vedem cine a avizat această lucrare, cine a preluat această lucrare și cine o va remedia. Săptămâna trecută s-au identificat concentrații de oxigen în saloanele de ATI Covid de peste 30 la sută, cu risc de explozie! S-au evacuat bolnavii de Covid din cele două secții în alte secții de teamă să nu explodeze, să evite încă un episod Piatra Neamț!”, a spus primarul Reșiței. „Lucrarea e de proastă calitate, scapă gaze! De ce a fost aleasă o societate din Severin care are ca obiect de activitate amenajarea de terenuri de golf?!”,”, a adăugat Romeo Dunca.

În cauză e vorba despre SC ABC Systems SRL din Drobeta Turnu Severin, firmă înființată în 1994 care face tot felul de instalații, termice, sanitare și de aer condiționat. În portofoliul acesteia găsim, printre altele, lucrări la fabrica de acetilenă de la Deva, instalații de 6 km de GPL la fabrica de vagoane din Severin, la aproape toate agențiile de protecția mediului din sudul și sud-estul României, la rețele de gaze de laborator în Constanța, pentru medicină legală și farmacologie, la Laserul de la Măgurele chiar, instalațiile de gaze speciale, azot gaz, azot lichid și gaz comprimat, la spitalele din Reghin, Lugoj sau Băilești, iar în cei doi ani de pandemie la ATI Covid Drobeta Turnu Severin, Caransebeș, Baia de aramă, spitalul suport Covid de la Orșova, Târgu Jiu, cu toate cele trei locații. A avut până acum câțiva ani, la Severin, singura stație de îmbuteliere oxigen între Craiova și Timișoara, și îmbuteliator de oxigen medicinal! „În Reșița am făcut rețea nouă de la stocator la ATI Covid, la Staționarul 1, iar la Staționarul 3 am făcut instalație nouă oxigen în interior cu 77 de prize. Tot în Reșița am executat conducta de 1 km de la fabrica de oxigen Messer la oțelărie, la cuptorul electric.”, ne-a mărturisit Victor Tolbuș, unul dintre cei trei administratori ai societății.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Referitor la lucrările incriminate de la ATI Covid Reșița, Staționar 1, care ar fi riscat să provoace o catastrofă, și la amenajarea terenurilor de golf despre care directorul medical i-a informat pe Romeo Dunca și Nelu Popa, așa cum aceștia au devoalat în conferința de presă, Tolbuș a precizat pentru Express de Banat: „Noi nu facem politică, nu dăm cu crosa în biluțele de golf, nu știm să facem terenuri de golf! Cei de la Reșița aveau nevoie de mai multă presiune pentru bolnavii Covid, noi am venit cu conductă nouă, iar prizele existente le-am legat la rețeaua noastră. Noi am făcut totul pe grabă, reparația de pereți, arsurile, au rămas de făcut în regie proprie, nu era inclus în contract! Când noi am făcut lucrarea era chestiune de timp pentru a salva vieți. Atunci nu s-a preocupat nimeni să repare pereții. Rețeaua a fost executată așa cum trebuie, nu sunt probleme, nu există pierderi. Aveau mulți pacienți de Covid, i-au băgat imediat în saloane după ce am realizat instalația. Nu e plăcut să vezi în toată presa, pe televiziuni naționale, astfel de acuzații. Evident că suferim grave prejudicii de imagine, inclusiv financiare, motiv pentru care vom cerere repararea lor. Noi îi vom acționa în instanță, pentru prejudiciul de imagine și toate eventualele pierderi financiare suferite, pe domnii Dunca și Popa!”

Referitor la alarma de sâmbătă, când s-a identificat o concentrație crescută de oxigen în două saloane ale Extensiei ATI Covid, acționarul SC ABC Systems ne-a precizat că le-a fost solicitată intervenția nu la instalația executată de această firmă în vară, ci „la două prize de oxigen ce nu au fost montate de noi, erau prize vechi”. „În urma acestui eveniment, doamna manager Alina Stancovici ne-a solicitat să verificăm și instalația de oxigen de la Staționarul 3, realizată de firma noastră în întregime. Azi i-am comunicat că instalația e în perfectă stare, că nu sunt scăpări de oxigen!”, a mai spus Victor Tolbuș, asigurându-ne încă o dată că ABC Systems e o firmă serioasă, care nu se ocupă cu amenajarea de terenuri de golf și care nu aruncă în aer spitale.

banner 970 x 250