Nelu Popa: „Sunt absolut sigur că facem noul spital județean! Nu înainte să facem ordine în actualul!”

nelu popa

Ministrul Fondurilor Europene și-a dat acceptul pentru finanțarea viitorului spital județean de la Reșița din fonduri provenite prin Planul Național de Redresare și Reziliență!

Primarul Reșiței a primit asigurări categorice că planurile sale de a construi în municipiu un spital nou, al doilea în țară după cel de la Mioveni după 1989 încoace, sunt agreate și susținute, construirea și dotarea urmând a fi finanțate din bani europeni. „Am avut discuții cu ministrul Rafila, ultima marți seară. Consilierul său personal e din Anina, e medic anestezist în Timișoara, ne-a promis tot sprijinul în acordarea acestui aviz. Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic sunt în licitație, sunt firme care au venit deja în teren să vadă despre ce este vorba. Ne așteptăm la o competiție serioasă pentru Proiectul Tehnic ce va trebui predat la sfârșitul anului în curs. Asta ne pune în pole position pentru ca în 2023 să scoatem la licitație execuția acestui spital. Avem acceptul ministrului Dan Vîlceanu, de la Fonduri Europene, de a intra în PNRR, unde sunt 25 de spitale ce vor fi finanțate. Sunt absolut sigur că facem noul spital județean!”, a declarat Nelu Popa.

Cu această ocazie, edilul-șef s-a referit și la actualele probleme din Spitalul Județean de Urgență Reșița, pentru care o face răspunzătoare pe Alina Stancovici, managerul unității medicale. „Nu vreau să punem la dispoziție un spital județean nou, la cheie, fără să facem ordine în spitalul județean actual!”, a avertizat Popa.

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)