Timișoara va avea un nou cartier uriaș. Se lucrează la strategia de dezvoltare a zonei de nord

timisoara 3

Timișoara ar putea avea un nou cartier uriaș, având în vedere faptul că primăria lucrează la strategia de dezvoltare urbană a zonei de nord a orașului. Consilierii locali au decis să suspende eliberarea documentațiilor de urbanism pentru cel mult șase luni, cu unele excepții, pentru această zonă.

Vești proaste pentru dezvoltatori! Timp de cel mult șase luni, Primăria Timișoara a decis să suspende avizarea documentațiilor de urbanism pentru zona de nord. Marți-seara, în ședința Consiliului Local Timișoara, a fost votat un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea elaborării Strategiei de Dezvoltare Teritorială Urbană – Timișoara Nord, care are o suprafață uriașă, de 1.131 de hectare. Acest proiect prevede și suspendarea eliberării acestor documentații, cu câteva excepții.

Articolul 2 din acest proiect prevede suspendarea temporară a procedurii de avizare a documentațiilor de urbanism pentru zona care face obiectul acestei strategii, până la finalizarea Strategiei de Dezvoltare Teritorială Urbană Timișoara – Nord și aprobarea acesteia prin hotărâre de consiliu local, dar nu mai mult de șase luni din momentul aprobării prezentului proiect. Asta înseamnă că nu se vor mai putea depune spre avizare PUZ-uri noi în această zonă, dar cele care se află în etapa obținerii avizului arhitectului-șef sau cele care sunt amplasate în aliniamentul căilor principale de trafic din zonă sau amplasate într-un țesut construit vor putea totuși fi depuse”, a explicat Paula Romocean, consilier local USR.

Gabriel Almăjan, arhitectul-șef al Timișoarei, a precizat că urmează să fie organizate și mai multe dezbateri pe marginea noii strategii de dezvoltare a zonei de nord, care va deveni, în viitor, „un nou cartier al orașului”.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Aș vrea să salut inițiativa Urbanismului vizavi de această situație. Ne confruntăm în Timișoara adesea cu zone urbane construite într-un haos absolut total, în care infrastructura elementară, esențială pentru un oraș model ca Timișoara nu a fost adusă. Avem foarte multe cereri la Primăria Timișoara vizavi de drumuri, de apă, de canal, de lipsă de presiune. Acolo va exista un cartier uriaș. Este extrem de important să dezvoltăm această zonă într-un mod coerent și sustenabil”, a afirmat și Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

Printre altele, în zona de nord a Timișoarei primăria vrea să realizeze și un uriaș parc de agrement.

publicitate si promovare online banner maxagro