Spitalul „Victor Babeș” Timișoara extinde zona dedicată copiilor din cauza numărului mare de cazuri

Zona roșie pentru copii a Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara se extinde din cauza numărului mare de copii infectați cu SARS-CoV-2 din ultimele zile.

Începând de vineri sunt alocate încă 5 paturi pentru copiii cu COVID-19 care necesită internare în spital. Prin această reorganizare, în spital vor fi disponibile, în total, 10 paturi pentru pacienții pediatrici. De asemenea, se suplimentează cu 10 și numărul de paturi destinate însoțitorilor copiilor. Toate paturile din secția roșie de Pediatrie sunt dotate cu instalații de oxigen suplimentar.

„Ultimele zile au adus o creștere accentuată a numărului de cazuri de copii infectați cu coronavirus. Azi-noapte au fost aduși 3 sugari pozitivi COVID-19, care au fost evaluați. Din fericire, nu a fost necesară internarea acestora. Având în vedere însă statisticile oficiale, în care zilnic sunt raportați peste 200 de copii depistați cu SARS-CoV-2, am decis să realizăm o primă reorganizare a numărului de paturi destinate pediatriei. Acum, de exemplu, avem sugari internați cu o formă moderată de boală și care necesita tratament de specialitate in spital. Dacă numărul celor care se adresează spitalului nostru va crește, ne vom adapta și vom face o nouă reorganizare, alocând mai multe paturi pentru copii”, spune Diana Manolescu, director medical al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Timișoara.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

În prezent, zona roșie a spitalului include 100 de paturi pentru adulți, în secțiile de Pneumologie și Boli Infecțioase, și 10 de copii, în secția de Boli Infecțioase. Secția de Terapie Intensivă are disponibile 12 paturi destinate pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

banner 970 x 250