Elevii din Timiș: Cerem oprirea circului politic care lasă școlile să lupte singura cu iarna

elevi din Timis
timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

În condițiile în care mai multe școli din Timișoara au fost închise din cauza frigului, Asociația Elevilor din Timiș solicită autorităților să se implice mai mult, astfel încât problemele să fie rezolvate. „Cerem oprirea circului politic care lasă școlile să lupte singure cu iarna”, au transmis elevii din Timiș.

Asociația Elevilor din Timiș și-a exprimat punctul de vedere cu privire la situația în care au ajuns unele școli din Timișoara. Vă reamintim că șase unități de învățământ și-au închis porțile, în această săptămână, pentru că în sălile de clasă este prea frig. Asta pentru că societatea Colterm nu are bani suficienți pentru a plăti facturile la gaz, așa că furnizează căldură cu țârâita.

În aceste condiții, elevii din județul Timiș cer autorităților să lase „circul politic” și să rezolve problemele.

promovare banner maxagro

Rând pe rând, tot mai multe unități de învățământ din Timișoara sunt nevoite să intre în regim online, din cauza frigului resimțit în clase. Lipsa investițiilor și interesului față de buna derulare a cursurilor au dus la probleme inadmisibile. Lipsa căldurii și instalarea iernii în școlile timișorene sunt cele mai evidente. Cerem oprirea „circului politic” care contribuie la menținerea acestei situații și care lasă școlile de izbeliște în această perioadă grea”, a transmis Asociația Elevilor din Timiș.

De asemenea, elevii din județul Timiș au mai precizat că toți actorii implicați ar trebui să dea dovadă de responsabilitate, „fiindcă elevii și profesorii sunt cei care au de suferit”.

publicitate tmc 640