Peste 180.000 de teste de salivă pentru preșcolarii și elevii din Caraș-Severin. Când trebuie făcute?

series of healthcare worker preparing to test covid 19 swab culture on rapid test kit

Testele de salivă au ajuns în județ marți, 25 ianuarie. În mare măsură, ele au ajuns deja și la părinți, iar recomandarea Inspectoratului Școlar Județean a fost ca acestea să fie folosite de săptămâna viitoare. La unii părinți a ajuns însă alt mesaj.

186.000 de teste de salivă au ajuns în Caraș-Severin, număr suficient pentru ca toți elevii din județ să fie testați de 5 ori. Testele au fost primite marți, 25 ianuarie, iar unitățile de învățământ au început imediat distribuirea lor către părinți.

Discrepanța apare între recomandarea făcută de Inspectoratul Școlar Județean și mesajele transmise de cadrele didactice părinților. Deși ISJ a recomandat ca elevii să fie testați marți, adică în 1 februarie, mulți dintre părinți au primit solicitarea de a-i testa pe copii începând din această dimineață pentru ca aceștia să poată intra la cursuri, iar cea de-a doua testare să aibă loc luni, 31 ianuarie.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Practic, unul dintre teste va fi deja folosit săptămâna aceasta, astfel că, din tranșa de 180.000 de teste, elevii vor mai putea fi verificați în următoarele două săptămâni, după care va fi nevoie din nou de alimentarea stocurilor.

banner 970 x 250