Subiectul Parcului Național Semenic-Cheile Carașului a ajuns pe masa procurorilor DNA!

Direcția Națională Anticorupție Timișoara a ajuns în posesia unei plângeri care vizează parcul național din Caraș-Severin. Subiectul însă nu este legat de tăierile ilegale, așa cum s-ar fi așteptat activiștii de mediu, ci de modul în care s-a pus la cale organizarea concursului pentru ocuparea unui post.

Redacția Express de Banat a intrat în posesia plângerii penale care vizează fosta conducere a Parcului Național Semenic-Cheile Carașului. Obiectul acesteia este legat de anularea în condiții suspecte a unui concurs pentru ocuparea unui post în incinta organismului.

plangere_DNA_parc

Surse apropiate redacției spun că la sediul parcului s-a creat o adevărată nebunie înainte de organizarea competiției, întrucât postul trebuia să fie acordat unei persoane, dar nu așa cum prevede legea. În urma presiunilor făcute asupra comisiei de concurs, care a refuzat să lase garda corectitudinii, în ziua cu pricina fostul șef al Parcului, Sorinel Tudorescu, nu s-a prezentat la serviciu. Prin urmare, cum comisia de concurs n-a putut fi numită oficial, acesta n-a mai avut loc. Competiția a fost anulată, iar concursul n-a mai fost organizat.

Aplicanții s-au declarat revoltați pe metodele ,,comuniste” la care s-a apelat, iar incidentul s-a încheiat cu o plângere penală, adresată Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin. De aici însă, cauza a fost declinată în favoarea Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara.

Rămâne de văzut cum vor rezolva procurorii această plângere sau dacă îi vor da curs. Reamintim că săptămâna trecută, vineri, directorul Sorinel Tudorescu și-a dat demisia din funcția de conducere.

banner 1000 x 100 hd

Comments

  1. sandu says:

    Asta imi suna a puscarie! Tudorescu se joaca cu legea si se pazeaza ca are frate la politia Timis si nas pe primarul Stepanescu!

  2. Un cetatean ingrijorat says:

    Va rog sa mergeti in zona Valiug(Grindesti) in interiorul Rezervatiei sa vedeti ce jaf se intimpla prin taierea masiva a padurilor , chiar in aceste zile.Va multumesc