Studenții reșițeni, pe mâna primarului

Practica de specialitate din această vară se desfășoară la Primăria Municipiului Reșița. Studenții Universității „Eftimie Murgu” au ocazia să afle cum se desfășoară activitatea într-o instituție ce stă la cârma orașului.

Studenții din anul II de la Facultatea de Administrație publică își desfășoară practica în cadrul primăriei. Sesiunea a început cu o întâlnire cu Mihai Stepanescu, edilul-șef al orașului, cel care i-a pus în temă pe tineri cu avantajele și problemele din cadrul administrației locale. „Edilul le-a vorbit tinerilor despre modul de funcţionare a administraţiei publice locale, reliefând atât aspectele pozitive, cât şi problemele actuale cu care se confruntă instituţia, cum ar fi blocarea posturilor. Primarul Mihai Stepanescu a ţinut să le ofere câteva sfaturi de viitor şi a subliniat faptul că instituţia pe care o conduce susţine performanţa în educaţie”, explică Roxana Topală, noul purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Reșița.

Stagiul de practică abia a început pentru studenți, aceștia urmând să desfășoare activități diferite specifice instituției, fiind repartizați pe servicii și direcții din cadrul administrației publice locale.

Comments

 1. rodikaa says:

  Sa speram ca s-a spalat pe maini primarul. De fapt e stilul lui sa se spele pe maini si sa invoce greaua mostenire, se stie ea care, nu e locul si momentul sa mai amintim. Interesant cum face Dl Stepanescu trafic de know-how. https://expressdebanat.ro/resita-acaparata-de-specialistii-uvt Intai lasa Resita acaparata de specialisti timisoreni, apoi aduce studenti la practica, formeaza o masa critica toti specialistii astia si emulatia asta, pana da pe dinafara si acapareaza Zona Metropolitana si apoi Consliliul Judetean, care e depasit si n-are viziune. Sa ne spuna si noua domnul primar care sunt avantajele din cadrul administratiei locale, ca problemele le cunoastem. Sunt mostenite de la toti incapabilii care l-au precedat si i-au lasat belele pe cap, de rautaciosi ce-au fost. Le-a oferit sfaturi? Deci a ajuns un intelept! Dupa cum arata orasul, nu s-ar zice. Pacat ca la primari nu se da proba de lucru inainte de angajare.

 2. Puscas says:

  Rodikaa Rodikaa, cine te pune pe tine sa scri toate porcariile astea
  pentru a dezinforma cititorii acestui ziar online? In primul rand
  primarul nu cheama studenti la practica ci este de acord ca acestia sa
  faca practica la primarie, iar daca le-a oferit ceva sfaturi, chiar este
  in masura sa o faca din moment ce este la al doilea mandat. Lucrul asta
  nu numai ca il recomanda pentru a da sfaturi dar si demonstraza ca este
  intelept. In al doilea rand nu se plange de problemele Resitei ci le
  face cunoscute pentru ca oamenii sa fie informati cu privire la starea
  de fapt si sa nu traiasca intr-o iluzie cum ar fi ca totul este roz. In
  al treilea rand, de cand este el primar chiar se observa ca orasul nu mai prezinta atatea nuante de gri.

 3. rodikaa says:

  Doamna Puscas, permite-ti sa raportez! Ma pune propriul meu muschi sa scriu, spre deosebire de tine care ai ca sarcina de serviciu sa cazi pe spate de admiratie pentru lupta primarului cu nuantele. Cam din topor personajul pentru o astfel de lupta. Noroc cu tine, ca-i vopsesti coada-n roz.