Apa scumpă de la robinet, înlocuită de apa de izvor și fântână în Valea Bistrei!

Prețurile colosale din Oțelu Roșu la apă sunt păcălite de către localnici prin cele cinci izvoare de pe raza orașului și cele două fântâni proaspăt renovate de către administrație.

Pentru că vara s-a instalat și încep codurile galbene și portocalii de caniculă, cetățenii sunt obligați să folosească și mai multă apă. Astfel, ca să reușească să supraviețuiască și să treacă de această perioadă călduroasă, locuitorii din Valea Bistrei se bucură de fântânile și izvoarele de pe raza orașului care oferă apă potabilă și rece.

Administrația locală a reușit renovarea celor două fântâni de pe Strada Rozelor, fântâni ce se concretizează într-un real ajutor pentru locuitorii din zonă. Deși nu au mai funcționat de peste 20 de ani, acestea sunt astăzi în stare perfectă de funcționare, spre bucuria cetățenilor. „Am reușit în circa o săptămână, un timp record, să refacem fântâna, să montăm pompele necesare și urmează să primim răspunsul, probabil afirmativ, al analizelor făcute la apă, că aceasta este potabilă”, a precizat edilul-șef Luca Mălăiescu.

De altfel, și celelalte izvoare din oraș au fost reabilitate, iar cele care nu au apucat încă să fie renovate sunt în perfectă stare de funcționare. Tocmai pentru calitatea excepțională a apei locuitorii stau la coadă, să-și umple butoaiele și astfel să plătească mai puțin pentru apa de la robinet.„ Cetățenii, la ora actuală, iau apă pentru nevoile casnice ale fiecăruia. Apa este potabilă și foarte bună de băut, este rece, de munte”, explică primarul orașului.