Pe Muntele Mic, alpiniștii îmbină distracția cu studiul neconvențional!

Distracția continuă la altitudine pentru copiii din zona de vest a țării. Pentru cinci zile, locul taberelor de aventură a fost luat de studiul matematicii. Pe lângă cei mici, și profesorii sunt provocați să analizeze Scara Uriașului din punct de vedere geometric.

De astăzi, Clubul Montan Caransebeș îi provoacă pe elevii pasionați de cifre la studiul matematicii în aer liber. Taberele de aventură vor continua pe tot parcursul verii, însă în această săptămână „Matematica și Aventura” vor fi la ele acasă. Diminețile vor începe la înălțime cu studiul materiei, după care, după-amiezile vor fi ocupate de programul de activități în aer liber.

„Scopul este acela de a-i apropia pe copii de matematică într-un mod plăcut, în afara tipicului școlar, cu aplicații de geometrie în Parcul de Aventură: de la tiroliană la triunghiul dreptunghic; de la Scara Uriașului la segmentele paralele; de la cățărarea în trei puncte la noțiunea de plan și echilibru”, spune Coco Galescu pentru www.expressdebanat.ro .

aventura 1 aventura2

Cadrele didactice care vor supraveghea bunul mers al orelor de matematică sunt de la Liceul Pedagogic ,,C. D. Loga” din Caransebeș, dar și din Oțelu Roșu.

aventura3

Neconvenționala tabără durează 5 zile, timp în care micuții vor avea timp suficient să studieze distrându-se. Elevii sunt din Oțelu Roșu, Caransebeș și Timișoara. În ce-i privește pe instructorii marii aventuri, aceștia sunt șase la număr, iar aplicațiile tehnice au loc după-amiază, astfel încât copiii să fie supravegheați și de renumitul alpinist Coco Galescu, ale cărui dimineți sunt ocupate acum cu problemele administrative de la Primăria Caransebeș, instituție în care ocupă funcția de viceprimar.