Studenții din Timișoara sărbătoresc absolvirea în aer liber. Ceremoniile pregătite de Universitatea de Vest și Politehnica

Universitatea de Vest și Politehnica din Timișoara pun la punct ultimele detalii cu privire la festivitățile de absolvire care au loc în această vară. Dacă cei de la Vest se vor strânge în Piața Libertății, așa cum au făcut-o și anul trecut, politehniștii vor sărbători pe Stadionul Știința. În ambele cazuri, vor putea fi prezente doar 1.000 de persoane. 

Ceremonia de absolvire de la Universitatea de Vest va avea loc în 17 iulie, de la ora 10, în Piața Libertății din Timișoara. Apoi vor fi organizate festivități separate, pentru fiecare facultate în parte. Ceremoniile organizate de fiecare facultate se vor desfășura, conform unui program ce va fi comunicat ulterior, în Piața Libertății, Sf. Gheorghe, Parcul Rozelor și Grădina de Vară a Filarmonicii Banatul, în 17 și 18 iulie 2021.

Anul acesta vom face o ceremonie în Piața Libertății cu prezența a 1.000 de studenți, cum permite legislația, iar peste 2.000 vor fi în online. Va fi o zi în care UVT va umple Timișoara de absolvenți, de robe, tineret, veselie, bucurie, de momentul acesta frumos al absolvirii. Nu vom putea restricționa accesul pentru cei nevaccinați, dar le recomandăm să fie vaccinați. Accesul va fi conform legislației, cu teste la intrare, PCR sau rapid, respectând toate condițiile din ultima ordonanță din 27 mai în ce privește organizarea unor astfel de evenimente în aer liber.”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

leader board 728 x 90 px

Planul pentru studenții de la Politehnică include o ceremonie organizată pe Stadionul Știința. Vor fi momente speciale pentru tineri, spune rectorul Florin Drăgan.

Va fi o ceremonie cu distanțarea prevăzută de lege, asemănătoare celei de anul trecut. Colegii mei pun la cale și niște surprize pentru studenți, nu aș vrea să le dezvălui acum. Cred că vor fi încântați. În educație nu văd o ceremonie de finalizare a studiilor de licență cu restricție, accesul la educație trebuie asigurat.”, a declarat Florin Drăgan.

Anul trecut, la ceremonia inginerilor politehniști au participat 500 de absolvenți, alte 12.000 de persoane asistând online, în direct, la eveniment. Festivitatea a fost presărată cu momente muzicale susținute de orchestra Asociației Art Time și de Corul Universității Politehnica Timișoara, care a interpretat tradiționalul Gaudeamus, iar finalul festivității a fost luminat de un foc de artificii.