Studenta DGA, aproape violată de prodecanul Facultății de Ştiințe Sociale din Reşița!

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Învăţământul de calitate cu care se tot laudă universitatea din Reşiţa se dovedeşte a fi de fapt o mare minciună. La „Eftimie Murgu”, profesorii universitari nu ezită să ia studentele frumoase cu japca atunci când acestea nu le satisfac de bună voie poftele sexuale pentru o notă bună, iar pe cele mai puţin atrăgătoare le jumulesc de bani!

 

Interceptările Direcţiei Generale Anticorupţie din dosarul care vizează Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa au confirmat ceea ce vorbeşte un oraş întreg: corupţie, servicii sexuale şi profesori de slabă moralitate şi pregătire, pe de o parte, ingineri, economişti şi asistenţi sociali habarnişti, pe de alta! Examenele cumpărate şi licenţele vândute ca la tarabă nu mai miră pe nimeni, dar comportamentul anumitor profesori şochează de-a dreptul. Florin Franţ, prodecanul de la Facultatea de Ştiinţe Sociale, spre exemplu, care ieri, în momentul descinderilor, aproape se jura că nu a luat niciodată bani de la studenţii săi, se mulţumea cu altfel de răsplată pentru generozitatea de care dădea dovadă atunci când le evalua cunoştinţele. Potrivit declaraţiilor studentei sub acoperire infiltrate în universitate, publicate de Adevărul, Florin Franţ a fost foarte aproape de a o viola.

Măcar nişte sărutări!

Tânăra  a refuzat în repetate rânduri să întreţină relaţii sexuale cu prodecanul, dar acesta a întrecut orice limită, deşi ştia cazul unui alt profesor universitar care a fost arestat pentru lucruri asemănătoare. „Mi-a repetat în mod constant că trebuie să-i plătesc cele şase examene promovate în iarnă. (…) În continuare a insistat să mă sărute, mă ţinea de mână, a venit lângă mine în pat şi a început să mă mângâie pe picioare, să mă sărute pe mână şi pe gât. Deşi i-am spus să se oprească, acesta continua să o facă şi mă ţinea strâns astfel încât să nu pot să mă ridic din pat. Când am reuşit să mă ridic, a făcut-o şi el, iar apoi a venit şi m-a strâns în braţe. Dacă acesta a văzut că nu cedez sub nicio formă mi-a propus altceva. Franţ Florin m-a întrebat câte examene am avut în iarnă, iar eu i-am răspuns că am avut şapte. Apoi mi-a zis că pentru ele ar trebui să-i dau şapte pupici, câte unul pentru fiecare, menţionându-i că este o plată bună. (…) Din nou a încercat să tragă de mine să mă sărute, repetând în mod constant că trebuie să-i plătesc cele şase examene promovate în iarnă cu ajutorul acestuia şi că nu va pleca din camera mea până n-o să-l sărut. Văzând că insistă foarte mult i-am precizat acestuia să se oprească, că trebuie să înţeleagă că nu este momentul şi să aibă mai multă răbdare cu mine, iar acesta a plecat destul de nervos”, a mărturisit investigatoarea sub acoperire.

CITEŞTE ŞI:  La „Eftimie Murgu”, fetele frumoase şi „disponibile” au diplomele asigurate! Şapte săruturi pentru şapte examene promovate!

promovare banner maxagro

Examen în doi!

La o altă întâlnire, prodecanul a forţat nota şi mai mult. „Franţ Florin a început să mă atingă, să mă sărute pe gât, pe mâini, pe obraz, să mă strângă în braţe şi să-mi pună mâna pe fund, încercând să întreţină relaţii sexuale cu mine. (…) După ce Franţ Florin mi-a spus că va trebui să-l conving să dau examenul mai devreme doar cu el, a încercat să mă sărute de mai multe ori, m-a sărutat forţat pe gură şi chiar m-a trântit în pat punându-se peste mine şi încercând din nou să întreţină forţat relaţii sexuale cu mine. A insistat să mă sărute întrebându-mă ironic dacă ştiu să o fac sau sunt la grădiniţă”, a mai spus studenta DGA.

I-a pus fusta în cap!

Relatările poliţistei infiltrate la „Eftimie Murgu” merg însă mai departe: „Mi-a cerut să-l sărut şi astfel voi da examenul când vreau eu, iar eu i-am spus că nu pot, invocând diverse motive. După ce s-a enervat că nu vreau să fac ce-mi cere, mi-a zis că va avea răbdare şi vom face cum zic eu, după care m-a pus cu faţa la perete şi mi-a ridicat fusta trăgându-mă de cap  şi sărutându-mă cu forţa. L-am rugat să mă lase în pace şi să nu mai insiste. În acest timp a fost sunat foarte des de la şcoală cu diverse probleme, în final hotărându-se să plece, precizând că va reveni să-şi petreacă noaptea cu mine, pentru a obţine plata pentru ajutorul acordat la examene, în special pentru ziua ce urma. Menţionez că în cele aproximativ două ore pe care le-a petrecut în camera mea de hotel, Franţ Florin a insistat prin diverse moduri să întreţină relaţii sexuale cu mine”.

Prodecanul de la Ştiinţe Sociale a fost reţinut pentru 24 de ore, iar astăzi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Alături de el şi Irina Oriol, profesoara prinsă în flagrant cu 300 de lei.

publicitate tmc 640

Comments

 1. Stanescu says:

  ce sa mai faca mormolocii astia? ca au limbile slefuite de la cate limbi in pizda au dat. RUSINE PENTRU ROMANIA CA AVEM CA EDUCATORI ASTFEL DE BESTII! imi cam dau seama ce climat de futareala este aici la aceasta mascarada de universitate.

 2. Doru says:

  Stanciu, tu unde ai luat licienta la Sorbona?

 3. sorin says:

  Totul este la comanda. Credeti ca in politica nu este la fel . Cate curve au umflatii din guvern . Acolo nu merge DGA sa vada unde sunt adevaratii corupti .Cand mergeau la hotel Marioet si dadeau 1000euro sunt….din banii nostrii. Sunt multi care au terminat Eftimie Murgu dar nu s-au confruntat cu aceste lucruri sunt fabricate . Presupusa sub acoperire sa scoata stenogramele sa dus probabil cu fusta pana in fund si despuiata ca sa provoace un flagrant.Cred ca totul este de la Sorin Frunzaverde. Pacat sotia lui este un om deosebit si plateste acum ura politica ce dainiuie in tara asta si duce totul la distrugere. Credeti ca la alte universitati di aceasta tara lucrurile sunt OK. De fapt cei care sunt mai sus si depind de ei rezolvarea unor lucruri cer favoruri si daca sunt barbati cer favoruri sexuale in orice domeniu.Ce spuneti de medic care sa opereze gratis un copil a cerut mamei sa faca sex. Sau judecator sa resolve un process la fel…. sau primar care cere favoruri sexuale pt o locuinta….Aceata natiune datorita formei politice de guvernare in care 25 de ani nea indobitocit de la an la an si a creat un haos in aceasta tara mai fabrica cate un flagrant ca sa ne abata din nou atentia de la realitatea vietii cotidiene.POPOR ROMAN TREZESTE-TE

 4. vlad says:

  Sorinelul…despre ce cumsecadenie vorbesti? Poate te-au batut pe crestet si ai crezut ca sunt sinceri. I-am reprosat smecherei aleia in public ca nu am sapun sa ma spal pe maini la toaleta, mi-a raspuns ca fura studentii. In privat mi-a spus ca mai da la femeile de serviciu ca aveau salariile mici. Toata coruptia se face cu stirea ei, toata mizeria este intretinuta de ea si oamenii ei. Universitatea nu are nicio valoare. Se copiaza, se mituieste, iar cei mai multi studenti sunt la nivelul clasei a opta. Ce merite are Frverde? Ca a schimbat toate regulamentele astfel ca prezenta la zi nu este obligatorie iar copiatul nu mai duce la exmatriculare.

 5. andy says:

  @Sorin:
  Cum puteti crede ca Doina Frunzaverde nu stie nimic? Nepotismul, comportamentul ca in codru al unor cadre didactice, promovarea pe criterii care nu mai tin seama de profesionalism sau conducatorii de catedre adusi din randul penalilor pot fi neobservate de un rector? Stimabile domn, pentru toate tampeniile astea a semnat “distinsa doamna” Frunzaverde, care se dovedeste a fi un fel de elena modernista. Problema e ca acolo sunt si studenti foarte buni care din cauza resurselor limitate nu si-au permis sa faca scoala la Politehnica sau la Babes Bolyai. Acesti studenti cand vad modul in care se face evaluarea sunt pierduti din cauza lehamitei si a scarbei care ii apuca. Ceea ce se face la UEM, la fel ca la multe alte facultati, este distrugerea spiritului competitional si pierderea unor eventuale genii.

 6. Sandu says:

  problema mea se pune,ca-mi trimit copilul la studii si unul ca acesta sau ca libidinosul de Marian Mihaile imi reguleaza copila si-i distruge virginitatea.lor le-ar place ca noi sa le violam copilele?

 7. parinte says:

  E foarte grav ce s-a intamplat.

 8. Cornel says:

  Peste tot este la fel indiferent ca vb de Resita,Timisoara,Bucuresti sau alte orase.Daca sunteți șmecheri faceți facultatea in Germania sau Anglia!!!!

 9. Student says:

  Oameni buni!!! Da e grav dar,totuși gândiți la rece puțin doar 10 minute! Dacă tot ne apucăm să comentăm noi, în primul rând nu am fost de fața și nu am văzut cu proprii ochii, atunci DE CE SĂ ALEGEM SĂ FIM RĂI ȘI DĂM AMPLOARE ACESTUI SCANDAL???? nu băgați pe toți în aceiași oala!!! Nu toți oameni sunt la fel?! Sunt sigura ca știți acest lucru! Acum se profită de ocazie și se înflorește la maxim! Examenele nu s-au dau pe holurile Universității asa cum sa spus în presa și uni studenți chiar învață. Plus nu e nimeni de clasa a VIII- a. Am citi toate comentariile de mai sus și nici unul nu a scris corect gramatical cu Ş și cu Ţ!!! Atunci cu ce drept sunt făcuți studenți că au nivel de clasa a VIII – a ? Numa e mult mai simplu să judecăm și chiar să dăm în cap altora decât să ne vedem de treabă. Cum rămâne cu acei studenți care din diferite motive nu își fac ei lucrarea e: licență/dizertație și merg ei direct la profesori și le cer asa ceva? Măcar să fi tăcut din gură nu să facă circ. Oricum adevărul este undeva la mijloc întotdeauna!! În anul 2015 după atâția ani de evoluție se întâmplă asa ceva!!! Râde dracu de noi că ne dăm în cap și uite eticheta noastă de români!!! oricum ne văd şi alții!

 10. acuzator says:

  Am reţinut din articol: “…au confirmat ceea ce vorbeşte un oraş întreg: corupţie, servicii sexuale şi profesori de slabă moralitate şi pregătire…”. Oare întreaga presă (scrisă, online, audio şi video) din Reşiţa nu face parte din oraş de a tăcut tot timpul fiind PREŞ la curul ştim noi a cui!!!!!!!!!!!!!

 11. P.F. says:

  SUNT SI EI OAMENI CA DOAR NU TREBE SA LE EXPLODEZE TEXTICOLELE DE ATATIA HORMONI!TREBUIE SA-I IERTAM CA PE ASTIA II AVEM , CU EI DEFILAM. NE CONVINE SAU NU , TOTI SUNTEM LA FEL . SE TRAGE DIN GENA LATINA.DACA EL, TU SAU EU AM FI FOST IN LOCUL LOR, SUNT CONVINS CA LA FEL PROCEDAM.

 12. andy says:

  @Student(a): Esti jalnica cel putin la limba romana. Gramatica ta nu trece nici de nivelul clasei a VIII-a. Urgenta e sa inveti cand se scrie cu doi (2) de “i”, urmeaza apoi acordurile si la final, daca ai chef, poti sa scrii folosind diacritice.

 13. Studenta says:

  Vaiiiii! Asta e valoarea ta adevărată ca și om ce ești, fără să cunoști un om judeci și pe deasupra folosești cuvinte josnice. Toți sunteți tari din spatele calculatorului. Cam tot a;a ceva se întâmplă și cu acest eveniment toți își varsă năduful ca și tine, dar habar nu aveți de nimic de fapt! Dragul meu sau oricine ai fi să nu crezi că îmi provoci vreo suferință sau orice alt ceva, doar nu am ajuns să îmi judec viata în funcție de comentariul tău! Lăsând la o parte dezacordurile mele, probabil tot ce ai spus acolo te referi la tine! Cât despre opt clase, sau 10, sau doctorat, ori orice ală scoală bunul simț și respectul nu se fac la scoală și nici nu se cumpără fapt care ție îți lipesc cu desăvârșire. Dacă tot intri să comentezi vorbește ca un înțelept și spune clar ce ai de spus, nu ca un……” definește-te tu în funcție de comentariul ce l-ai scris puțin mai sus”.

 14. Mr. Hyde says:

  Sa zicem ca ai dreptate (pentru “studenta”), zi-ne atunci versiunea ta. Cert este ca nu poti opri oamenii sa comenteze. Stenogramele sunt fale? /flagrantul nu a existat? Este o inscenare? Noi, majoritate credem ca nu, dar sa zicem ca vrem sa ascultam si o alta versiune/citire a relului. Asteptam cu interes.

 15. Opinia Publica says:

  Pe mine ma frapeaza altceva. De ce avea un pat domnul profesor in birou? Ma gandesc ca nu dormea la servici. Cine a fost tampitul care a aprobat o asemenea achizitie?

 16. Studenta says:

  Oameni buni!!! eu chiar nu am nimic cu nimeni și acesta clar este ultimul meu comentariu. Nu se poate trăi așa în anul 2015 adică abia să aștepți să scrie cineva ceva și să dai în cap :-(. Cu toți avem frustrări, dar eu chiar nu le văd rostul aici și acum! Eu ma declar neutră, repet, nu toți oameni sunt la fel și pentru uni profesori din UEM am un respect enorm care va spun clar că nu s-au pretins la așa ceva (mită,etc. )Cei care au făcut cu siguranță vor răspunde, dar cei care nu au făcut atunci să fie lăsați în pace să își continue munca până la capăt. la fel și studenți care nu s-au pretins la așa ceva și au muncit din greu să încheie o facultate! Să un exemplu dacă sunt 5000 de studenți, oare toți 5000 au bani de mită? Trageți voi singuri concluziile? Persoane care nu le place să muncească din greu corect și cinstit ca să scurteze procesul prin diferite tertipuri: au fost, sunt și cu siguranță vor mai fi! Nu mai exagerații cu toată universitatea este coruptă! Dacă tot suntem liberi atunci respectați pe ceilalți care sunt cinstiți, iar dacă nu vreți acest lucru cel putin păstrați liniștea!

 17. sorin says:

  pentru Vlad.Nu ma batut nimeni incap cred ca tu esti cazut in cap.Se pare ca esti unul din studentii care copiaza fura sapun si mituieste. Daca facultatea UEM este vai de mama ei de ce esti student acolo????
  UEM are oameni de renume international. Daca ai auzit de d-nul Campeanu fa cerecetari sa vezi cine a fost cea facut….

 18. sorin says:

  Pentru d-nul Sandu
  Daca iti trimiti fata la facultate ai grija cum se imbraca si cum invata. Daca chiuleste fara sa sti este posibil sa se linguseze pe langa profesori sa mai ia un examen sau sau sa o primeasca la ore

 19. colombo says:

  VEDETI CE SE INTAMPLA DACA AJUNG SA PREDEA IN FACULTATI OSPATARII, SECURISTII, POLITSITII,PROCURIRII, JUDECATORII , AVOCATII, CARE NU AU ABSOLVIT UN CURS DE PEDAGOGIE? ASTIA TRATEAZA STUDENTII CA PE “CLIENTII” LOR.

 20. Cristina says:

  Am studiat in aceasta facultate mai precis am fost la stiinte economice,nu contest ca nu exista coruptie la nivelul universitatii dar personal eu mi-am luat toate examenele pe bune,am invatat,nu am avut restante,am venit si pe la cursuri si seminarii.Nici un profesor nu a avut pretentia sa ii oferi cv.Sa nu generalizam,in facultate sunt si profesori buni de la care inveti cv daca esti interesat!Am facut o materie cu doamna Oriol nu stiu de ce s-a ajuns la circul asta,era dura intradevar dar cine invata si venea pe la cursuri si seminarii avea cel putin o nota de trecere.

 21. Anonim says:

  Corect Cristina sa nu mai spunem de anumiți profesori care predau din cap, unde nimeni nu face nici o mișcare la cursuri, la examene si chiar trebuie sa înveți. Aici intra în discuție si educația părinților, asupra copiilor. Acei studenți cu părinți profesori universitari clar ca au facilități și un atu fata de restul studenților de rând! Nu încape îndoială.

 22. Maria says:

  Oameni buni,nu se copiază la examene pe rupte,nu e floare la ureche UEM!Iar Frant Florin nu a sărit si nu a tras de nicio studenta,respectiva DZ a fost instruită cum sa-l zăpăcească,despre ce vorbim?!Venea sumar îmbrăcată ,arata bine,dar asta nu inseamna ca prodecanul nu a încălcat normele juridice si e valabilă prezumția de nevinovăție.sunt studenta la Universitatea Eftimie Murgu,am restante ca nu am invatat destul,nu se trece pe ochi frumoși,mita si oferte de natura sexuală!Nici nu spun ca e stricta,dar nici cum o descrieți voi.

 23. Alex says:

  Ar fi interesant de vazut cum au ajuns unii profesori universitari, ce merite au si prin ce metode! O asemenea investigatie ar fi necesara la nivel national! Urmariti ce cadre universitare sunt si la aceasta institutie si la altele!

 24. Vlad Lazarescu says:

  @ Sorin,am renuntat de scarba la UEM,iar ceea ce spui tu de un profesor este argumentul unui disperat. Ca ceva sa fie bun trebuie sa existe o paritate aproximativa. Profesori buni sunt cativa,infractorii sunt mai multi. Legat de prof Campeanu, o fi bun, dar nu ca profesor, la cursurile mele desi era titular nu avenit,iar asta nu se trece cu vederea cand “esti bun”.
  Am renuntat si am intrat in alt sistem social si la o universitate adevarata.

  @ Studenta, graiul este mult prea poetic, probabil ca esti mult prea “curajoasa” sa-ti spui numele, ca sa nu mai spunem functia la UEM. Da, cei mai multi studenti la UEM, sunt semianalfabeti. Imi aduc aminte ca vreo jumatate de ora buna, am stat sa-i explic impreuna cu o profesoara unei colege regula de trei simpla si procentele, bursiera de merit… cred ca a ajuns si sefa de promotie. Atata timp cat am terminat anul 2 al doilea, din cele nu stiu cate sectii erau,pot sa imi exprim o parere si sa afirm ca nivelul academic era exagerat de jos. Ecuatia de gradul doi, regula de trei simpla, o limba straina….erau lucruri care reprezentau o problema pt prea multi. Sa vorbim de profesorii care nu respectau nici cele mai elementare obligatii cum ar fi tematica de examen, Ruja, Piroi, Raduca… care nu veneau la ore pana nu am cerut in scris, asa ca nenea Halalae, ca tov.Piroi care daca il intrebai ce preda nici el nu stia, noroc ca avea computerul, era convins ca singurul lucru bun pe lumea asta este sa bobinezi,lucru care era bun probabil la atelierul de bobinaj daca mai exista asa ceva, avea mari probleme insa in a-si aduce aminte regulile vectoriale la campuri. Pana la urma in comisia de etica l-au gasit responsabil de jigniri fata de studenti si alte asemenea. Imi aduc aminte de cartea d-lui Ruja, o mizerie tiparita acum vreo 20 de ani, batuta la masina,plina de greseli, i-am dus-o si i-am aratat-o in timp ce imi explica ca la unul din subiecte nu poate sa-mi dea 5 ca era o confuzie…pai cum sa nu fie confuzie cand dupa ce i-am aratat cartea a mazgalit-o ca erau greselile evidente. Datoria mea era sa invat nu sa ma prind de greselile din cartea lui. I-am explicat frumos sa nu mai mormaie la ore ca nu pot sa fiu atent,juca teatru de unul singur….ce profesor universitar serios face asa ceva? Acum cand singura universitate care te accepta prin marinimia d-nei Frunzaverde este UEM, ce poti spune decat de bine, ca de morti.
  Profesori fara vocatie, corupti, plictisiti si suparati pe sistemul pe care in fapt il compun si cu o vointa de a profesa “fantastica”, nu stiu cum sa fuga de la ore, sa-ti dea sa “conspectezi” lucrari de laborator ca la gradinita…laboratoarele adevarate muzee cu experimente ioc. Dar d-na a facut cantina….la care mancau? Profesorii, ca studentii….erau prea saraci si meniul era mai ieftin la unele restaurante…
  O univ. care poarta numele de univ. din greseala si pe care o apara numai aceia care au avut de castigat in general pe nemerit. Exceptiile intaresc o regula si au dus la ipocrizia ca este o universitate unde se mai dau examene. Se vede cum se dadeau. Luau 10 in cabinete, pe holuri…intre “plata si chenzina”.
  Rusine! Mare rusine!
  Daca as auzi vreun parinte ca isi trimite copilul la UEM,i-as spune sincer ca este un inconstient.
  Imi aduc aminte cum ma amenintau pe mine cand le-am spus ca nu e normal sa nu vina la ore, sa copieze…ba ca ma calca cu masina,ba ca imi violeaza nevasta….niste nenorociti.
  Din pacate au prins prea putini,pt ca “studentii” fiind beneficiari directi ai sistemului corupt sunt constienti ca este singura lor sansa la o “universitate”, cum sa o piarda spunand ca nu sunt de acord cu tot furtul si impostura?
  Unde sunt profesorii onesti? Daca sunt atunci de ce tac? Sau ca studenta noastra incearca sa ne explice ca este totusi bine…doar ca trebuie sa stii cum sa ti-l imaginezi bineledin UEM.

  Inca mai sper ca macar DGA si alte institutii sa faca curatenie, ca de la cei din interior slabe sperante.

  Liga studentilor era in intregime aservita conducerii. Era tipul ala grozav Marius M. si Bosanceanu…doua figuri emblematice care puteau organiza orice numai studentii nu. Orice neregula le-am semnalat nu au facut nimic…erau fotoliile moi iar d-na Frunzaverde avea nevoie de o liga slaba cu niste aserviti ei.
  Nu am vazut in aproape trei ani nici o actiune a ligii pt o universitate mai curata moral…nici macar una.
  Totul este aranjat. Este clar ca d-na nu stie nimic.
  Doar ca mai cad frunzele atunci cand tropaie astia de la DGA.

 25. Mentalitati says:

  #Sorin: “Presupusa sub acoperire sa scoata stenogramele sa dus probabil cu fusta pana in fund si despuiata ca sa provoace un flagrant.”
  Din pacate este un adevar trist in mentalul colectiv: daca ai “ghinionul” sa fi o fata frumoasa esti “buna” de promovat si trebuie sa urmezi cursurile de sex predate in cat mai multe paturi. Cam asta se si “promoveaza” la televizoare!
  Este oarecum imbucurator faptul ca apar si femei de o frumusete naturala desavarsita care au intelepciunea sa tina la darul primit.
  Oarecum, prin faptul ca ele sunt “obligate” la o tinuta cu batic datorita testosteronului din mentalul masculin.