OFICIAL: Mită, abuz în serviciu, trafic de influență şi avansuri sexuale la „Eftimie Murgu”! (UPDATE)

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au revenit astăzi cu informaţii suplimentare legate de dosarul de corupţie de la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa.

 

„În continuarea cercetărilor în cauza având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de corupţie săvârşite de cadre didactice universitare şi studenţi, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus măsuri preventive faţă de cinci persoane, după cum urmează: reţinerea inculpaţilor Irina Oriol, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată, şi Florin Franţ, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă în formă continuată şi folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual; măsura controlului judiciar faţă de: Mihai Vişan, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă, Marian Mihăilă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată, şi Ruxana Ghiţă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită”.

CITEŞTE ŞI

Studenta DGA, aproape violată de prodecanul Facultății de Ştiințe Sociale din Reşița!

gif card de energie dacus 1000x100

La „Eftimie Murgu”, fetele frumoase şi „disponibile” au diplomele asigurate! Şapte săruturi pentru şapte examene promovate!

UPDATE. Ample percheziții la Universitatea „Eftimie Murgu”! Zeci de procurori au descins simultan în mai multe cabinete ale profesorilor!

Procurorul DGA a detaliat şi prinderea în flagrant a Irinei Oriol. „În cursul zilei de ieri, a fost organizat un flagrant cadrului didactic Oriol Irina care a fost depistată cu suma de 300 lei şi un parfum (în valoare de 194 lei), bunuri oferite de investigatorul sub acoperire, pretinse anterior de inculpată pentru a-şi trafica influenţa pe lângă un cadru didactic examinator, în vederea promovării unui examen de restanţă. Cu această ocazie, inculpata a dictat subiectele pentru examenul ce urma să fie susţinut a doua zi, punându-i la dispoziţie investigatorului inclusiv materiale de curs”, a mai informat Ministerul Public. Florin Franţ şi Irina Oriol au fost conduşi la Bucureşti, unde se va pune în discuţie propunerea Ministerului Public de a fi arestaţi preventiv.

UPDATE. Judecătorul de drepturi şi libertăţi a admis propunerea Ministerului Public, dispunând arestarea preventivă pentru 30 de zile a profesorilor universitari Florin Franţ şi Irina Oriol.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/