Strâns uniţi în jurul dezbinării liberale, la Caransebeş? Şefa de la Pieţe „a lu’ Vela“, schimbată de Borcean!

Ceea ce Express de Banat intuia cu câteva luni în urmă începe să se adeverească în a doua jumătate de mandat a lui Felix Borcean, primarul Caransebeșului și președintele liberalilor din patria gugulanilor. Oamenii puși în funcții de Marcel Vela, care au tras la aceeași căruță în campania alegerilor locale pentru Felix Borcean, sunt dați la o parte rând pe rând de către primarul liberal. 

Deși liberalii s-au tot lăudat că municipiul Caransebeș nu a fost niciodată câștigat de PSD, disputele din interiorul PNL nu fac altceva decât să ajute la câștigarea de imagine de către social-democraţi.

CITEŞTE ŞI: Felix Borcean, credit pentru pace în PNL Caransebeş

Cel mai recent exemplu este schimbarea șefei Pieței Gugulanilor, Luminița Verdeș, o cunoscută penelistă, despre care se spune că în campania pentru alegerile locale a adus numeroşi votanţi alături de PNL. Oficial, Luminița Verdeș a rămas șef birou Serviciul Piața Gugulanilor, iar director de serviciu a fost numit Ioan Ursulescu, cel care a ocupat funcția de șef sucursală Aquacaraș, iar în ultimele două luni a fost adjunct al Serviciului Public de Întreținere și Reparații. Neoficial… Luminița Verdeș, deși lăudată chiar de Felix Borcean în urmă cu câteva luni pe pagina de Facebook a Pieței Gugulanilor, acum a fost înlăturată de la șefia pieței, zice-se pe motiv că face parte din apropiații lui Marcel Vela, care i-au pus contre lui Borcean în Consiliul Local.

Pentru că motivele schimbării ar fi pur politice, fără vreun reproș la adresa activității propriu-zise din Piața Gugulanilor, pe care șefa pieței o desfășura de 13 ani de zile, Luminița Verdeș își va da demisia din funcția de secretar al Organizației Municipale PNL Caransebeș și va rămâne, după cum ne-a declarat, să lupte ca un simplu membru pentru adevăratele cauze liberale.

CITEŞTE ŞI: Jocuri de culise în și pentru Primăria Caransebeș?! Se pritoceşte contracandidat pentru Felix Borcean!

Surse din cadrul organizației locale a PNL susțin că la ora actuală primarul Felix Borcean nu face altceva decât să lovească în oamenii vechi din partid care, evident, au lucrat cot la cot cu Marcel Vela. Astfel de decizii ale primarului Borcean vor mai urma, susțin aceleași surse.

„Luminița rămâne șef de birou, iar Ursulescu va veni director, prin decizia cu data de astăzi (ieri, n.r.), 1 august, conform organigramei. Nu este un motiv anume, dar vreau să văd și o altă față a pieței, un nou program de management. Nu am nici un alt motiv ascuns, pentru că, dacă era altceva, nu mai era deloc! Era rămâne însă șef de birou, are continuitate, știe problemele pieței”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.

Luminița Verdeș nu a dorit să comenteze decizia primarului, însă a menționat că ea a fost un funcționar al oamenilor simpli, pentru care a muncit ca piața să aibă imaginea pe care o are.

Întrebat de noi ce părere are despre decizia lui Felix Borcean, senatorul Marcel Vela ne-a declarat: „Nu comentez decizia asta, sau afirmaţiile, aşa cum nu am comentat nici altele, pentru că rufele murdare se spală în familie, nu în stradă. Săptămâna viitoare, după Consiliul Naţional de la Bucureşti, o să am o discuţie cu actualul primar, consilierii locali şi membrii Biroului Local Municipal. Până atunci, îi sfătuiesc să nu mai spună în public lucruri trăsnite, pentru că am observat în ultima perioadă că se fac deja cam prea multe afirmaţii nelalocul lor”.

Surse din PNL Caransebeș susțin că în campanie niciun membru PNL nu a „alergat pentru Vela sau pentru Borcean”, s-a muncit pentru Partidul Național Liberal, care acum este dezbinat. Problema e că în mai puțin de 2 ani vor avea loc alte trei campanii electorale…