Știință deschisă, de la Timișoara în Portugalia

stiri timisoara, proiect interational upt
Stiri Timisoara si Resita Muzeul Banatului Montan mbmr 1000x100

Universitatea Politehnica Timișoara a organizat workshop-ul internațional „Știința Deschisă și Educația Deschisă” la Școala de Științe Economice din Portugalia.

Evenimentul a făcut parte din proiectul E³UDRES² Ent-r-e-novators și cimentează colaborarea între instituțiile de învățământ superior europene pentru promovarea științei deschise și educației deschise, iar Universitatea Politehnica Timișoara a avut o contribuție esențială.

„Universitatea Politehnica Timișoara a fost reprezentată de Radu Vasiu, Diana Andone și Silviu Vert, care au fost speakeri în cadrul evenimentului. Intervențiile lor au abordat teme importante precum implementarea și gestionarea resurselor educaționale deschise, utilizarea tehnologiilor digitale pentru a sprijini știința deschisă și experiențele UPT în promovarea educației deschise. Participarea activă a experților UPT a contribuit semnificativ la succesul evenimentului, întărind colaborarea între instituțiile academice și consolidând poziția UPT în promovarea științei și educației deschise”, după cum au transmis reprezentanții UPT.

Workshop-ul, fiind finanțat de Comisia Europeană prin programul Horizon Europe, a reunit experți din diverse domenii academice și instituții europene pentru a discuta subiecte esențiale precum beneficiile Cloud-ului European de Știință Deschisă, rolul instrumentelor digitale în facilitarea științei deschise, provocările în implementarea practicilor de știință deschisă, gestionarea licențelor deschise și impactul tehnologiilor emergente asupra educației.

Stiri admitere Timisoara gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Stiei Timisoara Muzeul TM

Universitatea Politehnica Timișoara își reafirmă angajamentul de a sprijini și promova inițiativele de știință deschisă și educație deschisă, contribuind activ la dezvoltarea unei comunități academice europene mai inovatoare și colaborative.

 

 

Stiri Timisoara si Resita Revista Banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/