Stepanescu nu garantează pentru Aquacaraș. ANAF nu iartă!

 

Conducerea societății s-a prezentat la cel mai recent plen pentru a solicita Consiliului Local Reșița oferirea unor garanții, astfel încât firma să evite scoaterea la licitație a bunurilor pe care le deține. În urma unei analize a administrației publice, însă, răspunsul dat este negativ.

Primăria a transmis adrese mai multor instituţii judeţene şi centrale precum: Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Cel puțin, asta se arată în comunicatul de presă transmis în urmă cu puțin timp de Primăria Reșița.

„Referitor la oferirea unor garanţii imobile de către Consiliul Local al Municipiului Reşiţa prin emiterea unei Hotărâri prin care acesta să-şi exprime acordul, necesare eşalonării datoriei acumulate în urma corecţiilor financiare aplicate la Măsura ISPA nr. 2005/RO/16/PE/003 « Îmbunătăţirea sistemelor de alimentare cu apă, apă uzată şi epurare în judeţul Caraş-Severin », precizăm că autoritatea publică locală nu poate garanta bunuri de interes şi folosinţă publică. Acest fapt se prevede şi în art. 25 din Legea 51/2006 a serviciilor comunitare de utilităţi publice cu modificările şi completările ulterioare, unde se arată că bunurile menţionate mai sus nu pot constitui garanţii pentru credite bancare contractate de autorităţile administraţiei publice locale sau de operatori, fiind inalienabile, imprescriptibile şi insesizabile”, se arată în comunicatul de presă.

Decizia luată de Primăria Reșița, motivată prin mai multe articole de lege, lasă societatea Aquacaraș în aceeași stare de incertitudine privindu-i viitorul. La începutul lunii septembrie primele bunuri sunt scoase la licitație în contul unei corecții financiare de 1,3 milioane de euro, aplicate pentru Programul ISPA. Partea cea mai gravă e că operatorul de apă-canal riscă să piardă finanțarea pentru POS Mediu 1, în valoare de peste 100 de milioane de euro, dar și pentru POS Mediu 2.

 

Comments

 1. cris11 says:

  Lipsa de responsabilitate din partea tuturor-inclusiv a Primariei Resita. Nu am vazut in nicio administratie cum se ,,arunca pisica moarta in curtea altua” ca la noi, la nimeni.
  Se vede clar ca nu intereseaza pe nimeni urmatoarele aspecte:
  -Resita plateste cel mai scump metru cub de apa+canal din Romania-asta desi fondurile europene sunt nerambursabile.Platim probabil salariile celor 70-80% din angajati (pe pile,nepotism,spaga)sa frece menta toata ziua.
  -Lipsa de implicare si de responsabilizare a Primariei,Consiliului Judetean etc.-nu ii intereseaza daca ramanem fara apa nu?!

 2. Ovidiu says:

  Cris11 sa intelegi pe romaneste pana acum Primaria Resita a garantat cea mai mare parte dar nu se mai poate si care e lipsa de responsabilitate ? Aici nu se vorbeste doar de proiecte prentru reabilitarea Resitei ci pe judet sa vina si restu Primarilor din judet inclusiv Consiliul Judetean cu garanti. Nu se poate ca Primaria Resita sa ofere toate garantiile.

 3. constantin says:

  BAIII FRATILOR CE MAMA DRACULUI VA PLINGETI ATATA ,,HAIDETI SAL SCHIMBAM ,TOT VA PLINGETI INTRUNA

 4. cris11 says:

  Ovidiu…toata lumea a oferit garantii dar oricum ii cam doare in cot de noi.In mod indirect, Primaria Resita are o cota parte privind cel mai scump pret de furnizare servicii apa+canal din Romania.
  Explicatia este foarte simpla si logica:
  -dupa implementarea primului program ISPA in oras (prin fonduri europene NERAMBURSABILE) Primaria Resita a crescut redeventa operatorului AQUACARAS in mod ilogic-programul ISPA a fost cofinantat si sper sa nu gresesc de catre Consiliul Judetean, si instrumentat de altfel tot de CJ-referindu-ma la accesarea fondurilor si asa mai departe
  Prin faptul ca tu cresti o chirie(de cateva ori deja mai mare de-a lungul anilor) la niste trasee de retele apa si canal in oras, generezi practic operatorului un buget de cheltuieli mai mare fapt care il determina pe acesta sa creasca pretul la serviciile sale pentru a creste bugetul de venituri.
  Oricum,indiferent ca am dreptate sau nu-tot cetatenii au de pierdut din cauza ,,specialistilor” de la Primarie si de la CJ care ne conduc

 5. mancatorulderahat says:

  iar nu pierde ocazia bejenariu asta, sa ii traga o limba la primarul iubit de toate femeile din primarie. dupa ce ne-a condus 8 ani nu mai avem nici dupa ce bea apa…. la propriu

 6. Andi says:

  La placinte, inainte, la razboi, inapoi. Adica, la rau, doar Primaria Resita e blamata pt ca operatorul din judetul Caras-Severin- Aquacaraş, la care actionar majoritar e Consiliul Judetean, risca sa intre insolventa. Daca s-ar putea, unii ar lua si pielea de pe angajatii administratiei locale si tot n-ar fi suficient. Unde e CJCS, unde sunt celelalte administratii locale? Se bat doar cu pumnul in piept cand lanseaza vreun proiect si, la greu, numai Primaria Resita strange oalele sparte. Daca nu e prea mult, cititi cu atentie comunicatul si, poate, veti intelege sau documentati-va inainte sa aruncati cu noroi.

 7. consilier says:

  a dat muie si la barbati , nu ,numai la femei . stiu ca sint in jurul lui si fute si lacuste , omizi, oi. capre , zeeofil in tot ce prinde dar si barbati . unul este acesta care tot scrie sub numele de EU.

 8. Tyby says:

  SUNT CONVINS DE ACESTI POLITRUCI FARA ORIZONT CONSSTRUCTIV. NU EXISTA NICIO SITUATIE DE REDRESARE PENTRU CA NICI NIMENI NU DORESTE SI ISI URMARESC PUNGILE CU BANUTII FURATI DE LA NOI PENTRU FAMILIILE LOR.ASTA E PROBLEMA

 9. Tudor says:

  Ce derbedeu,întrebați-l dacă Primăria Reșița a depus partea proprie de cofinanțare în valoare de 6,7 milioane.”Hoțul strigă hoțul”

 10. dan says:

  Comentariile jegoase sunt ale gunoaielor de la Aqacaras care isi pierd favorurile. Stiti ca sunt numeroase persoane care nici nu stiau ce lucreaza si aveau salarii enorme fara sa fi trecut o ora pe la lucru. Pana cand sa toleram ca operatorul judetului sa isi bata joc de noi. Serioja si consilier sunteti disperati ca nu va mai luati tainul. Muie larga prieteni, popa sapca va asteapta sa o vedeti pe dinauntru. Incepe sfarsitul pentru voi lipitorilor.

 11. plusica says:

  Aquacaras de ani de zile nu a mai platit un leu redeventa Primariei Resita. Redeventa a fost stabilita in conditiile legii si are drept scop acoperirea ratelor la BEI rate la creditul luat de acesta societate cu peste 400:de ANGAJATI IN RESITA DIN CARE APROXIMATIV 100 nici nu isi cunosc locul de munca .Atentie DNA ai competenta sa verifici aceste aspecte. In rest cu sau fara Aquacaras va curge apamulta pe Barzava ca de sltfel si la tobinetele Carasenilor. aCei care pierd favorurile incesrca sa iinflameze situatia De ce va este frica tot nu scapati.

 12. sms says:

  consiliul judetean va duce la faliment aceasta societate, pe de alta parte sa va fie rusine ca tot scrieti despre femeile din promarie asa. pe de alta parte arestatii de DNA nu sunt din primarie ci din coniliul judetean asa ca mai taceti dracului

 13. Aliodor says:

  Domnului sau doamnei pulisca. Mi se pare foarte amuzat ID-ul cu care scrii si asta nu doar pentru ca este hilar, ci pentru ca in continutul comentariului tau dai niste date de interior la care nu oricine are acces. Concluizia este ca esti o persoana cu functie inalta in primarie dar totusi ti-ai ales un asemenea ID, aceasta spune totusi mult despre capacitatea ta cognitiva, sau probabil vrei sa ne spui ca asa te face primarul sa te simti in prezenta lui.

 14. Resitean says:

  tare pe ei! poate scapam orasul de indolenti.

 15. Serafim says:

  Aquacaras are in masura covarsitoare partea ei de vina si este o societate capusata la modul cancerigen si aflata la metastaza. Dar avem si o mica parte ce i se poate imputa conducerii primariei. Poate ne spune domnul primar daca cunoaste pe cineva pe la primarie care a lucrat in subantepriza pentru HC, iar daca a avut cunostinta de ce nu a luat masuri. Poti fi vinovat atat prin comisiune cat si prin omisiune. Treaba este ca noi cetatenii am ajuns bataia voastra de joc si nu va intereseaza decat propria bunastare.

 16. radu says:

  Aliodor, plusica are dreptate. Asta este adevarul cu societatea Aquacaras a Coniliului Judetean, care a sifonat banii publici prin angajarea clientelei de partid si diferite sponsorizari dubioase. Am un vecin care lucreaza acolo, insa el sta mai mult pe acasa si mi-a spus ca se duce doar sa isi ridice salariul. Cum poti sa garantezi pentru o asemenea firma. Si-au batut joc de banii nostri intretinand clientela de partid pnl. Trebuie oprita devalizarea banului public.

 17. Tudot draga te-ai mutat de pe reper pe express. Ce s-a intamplat Scheliatu de taban te cenzureaza si pe tine sau mai precis Tabanel aseritul Valertiei Schelean , Chebutiu, cel al lui Liber de la Aquacaras care ii acorda lui tabanel publicitate desi societatea este falimentara.
  Hai sa va propun eu un plan revolutionar cu care orice om de bun simt va fi de acord. Hai sa facem publice listele angajatilor acestei societati.Hai sa vedem cu ce se ocupa cei 400 de angajati de la Resita despre care se spune ca aproximativ 100 nici nu isi cunosc locurile de munca. Hai sa restructuram societatea din temelii si sa nu mai stam cu mana intinsa . Ce ziceti? Sau te numeri si tu printre ei si altii care fac spume la gura pe acest subiect. Cum sa garanteze omul cu bunuri din domeniul public. Si cei de la finante au spus ca astfel de garantii nu vor fi acceptate. Ca sa comentezi pe un subiect pe care nu il cunosti nu poti da dovada decat de rea credinta si partiprii.

 18. cris says:

  si eu am un prieten pe care-l banuiesc ca lucreaza acolo dar nu merge la munca

 19. TOATA RESITA STIE ACESTL LUCRU INSA CEI ABILITATI NU RIDICA UN DEDET . UNDE SUNT CEI DE LA INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCA, SA VERIFICE FIRMA ASTA FANTOMA CARE SPARGE RESITA II UMILESTE PE RESITENI SI ARE ANGAJATI DOAR PE STATELE DE PLATA . DACA NU ESTE DE COMPETENTA ITM SA SE ASRESEZE DNA. SUNT ANGAJATE SOTIILE DOMNULUI LIBER SI A ALTOR FACTORI DE DECIJIE JUDETENI. SUNT PLATITE CONTRACTE DE AVOCATURA CU FOSTI ANGAJATI AI CJCS, CONTRACTE DE PUBLICITATE CU TABAN, SUNT SUSTINUTE ACTIVITATI SPORTIVE SI NE SUNT CRESCUTE NOUA TARIFELE LA APA SI CANALIZARE DESPRE CE VORBIM.

 20. plusica says:

  Ce stiu eu Aliosa sau cum te cheama stie oricine care citeste si se informeaza.In rest remarcile tale nu conteaza.Iit spun ca sunt mult care cunosc cele transmise de mine insa au ales sa taca

 21. Alexandru says:

  Ca om, sincer îmi pare rău pentru oamenii care chiar muncesc în această firmă și nu sunt puțini (trist este că ei au și salarile cele mai mici, că așa-i lanoi), însă situația complicată în care se află în acest moment firma se datorează în procent de 90% managementului neperformat al conducerii firmei, când spun conducere mă refer atât la conducerea executivă și operativă cât și la consiliul de administrație. Nu este posibil ca actionariatul să afle din presă probleme finaciare ale firmei, unde este raportul consiliului de administrație, care are ca atribuție informarea acționarilor asupra activității firmei? Cine răspunde pentru incompetența și lipsa de responsabilitate a acestor indivizi care au încasat probabil indemnizații considerabile pentru administrarea firmei? Cum vor răspunde ei pentru incompetența lor? Cine și cum a fost permisă încărcarea schemei de personal, fără o justificare a posturilor? Cine a aprobat grilele de salarizare pentru personal? Acestea sunt întrebări care nu pot fi lăsate fără răspunsuri clare și justificate. Nu este firesc ca eu, cetățean al orașului să plătesc incompetența acestor oameni și să am și incertitudinea că pot ajunge în situația de a fi sistată furnizarea apei. Ce vină am eu? Cei vinovați să răspundă, există legea organizării societăților comerciale unde sunt prevăzute și raspunderile și sancțiunile administrării neperformante. Dacă cei care administrează și conduc acesată firmă au dezinformat în mod intenționat și au prezentat date incorecte, poate fi atrasă asupra lor și răpundere penală. Deci, o soluție pentru scoaterea din impas a firmei trebuie găsită de actionari, dar situația din prezent nu cred că este firesc să nu atragă sancionarea administratorilor și conducerii firmei, altfel, acum se găsesc soluții, mâine scumpesc apa (că doar trebuie amortizate cheltuielile) și dacă aceleași persoane iresponsabile trăiesc bine pe salarii confortabile, peste 1 an vom fi iarăși în aceeași situație și o vom lua de la capăt cu aceleași întrebări.