Stepanescu: „La Metalul nu se mai poate continua așa! Nu poate mai mult, să îi lase pe alții!”

Primarul Reșiței a comentat situația penibilă în care a ajuns clubul de fotbal din Valea Domanului și îi cere public lui Cătălin Rufă să vândă pachetul majoritar de acțiuni pe care acesta îl deține la SC Metalul Reșița SA. Patronul rosso-nerilor este de acord, numai să scape de circul de la Reșița!

Demararea procedurii insolvenței la Metalul nu a rezolvat în niciun caz problemele de la nivelul acționariatului, ba dimpotrivă, confirmă faptul că nu mai e cale de împăcare. „Judecătorul sindic a decis ca o firmă din București să asigure conducerea, să fie administrator judiciar. Declarându-se insolvența clubului, nu se mai adaugă penalități. Partea sportivă merge mai departe, sunt trei cluburi din Divizia A care sunt în insolvență, asta nu ni se datorează nouă. Am făcut patronului, după o vizită la București a câtorva membri din conducerea primăriei, o informare pe linie juridică, economică, patrimonială. Așteptăm să se pronunțe cu privire la controalele făcute de noi, de Curtea de Conturi, pentru că noi am considerat că unele sume le-a cheltuit altfel. Noi am lucrat în spiritul legii, am respectat și partenerii, dar echipa nu dă rezultate. În scurt timp vedem ce vom face pentru că nu se poate continua așa. Eu am susținut activitatea de la clubul Metalul atât prin baza sportivă, dar au venit foarte greu acele deconturi și atunci nu putem da bani fără justificare legală și atunci primul decont a fost adus joia trecută. Atunci am dat încă o tranșă de 500 de milioane”, a explicat Mihai Stepanescu.

Edilul-șef îi cere lui Rufă să vândă partea lui și să plece din Valea Domanului dacă nu dispune de sume la fel de mari precum municipalitatea pe care să le investească în clubul de fotbal. „Așteptăm și rezultate, vom vedea ce vom face vizavi de această colaborare pe care noi o avem, pentru că am solicitat concret și matematic câteva lucruri. Noi am spus cu ce putem veni financiar, material sau prin servicii. Dacă domnul Rufă nu poate mai mult, să îi lase pe alții să vină în contul acțiunilor lui, să vorbim de mărire de capital. Dacă doi asociați nu pot, să îl lase să vină pe al treilea. Respectivii, oricum nu vin necondiționat. Nu a vrut nici varianta asta și așteptăm deznodământul. Noi susținem sportul reșițean prin prisma legilor”, a mai spus primarul Reșiței.

Interesant este că Rufă și-a manifestat de mai multă vreme interesul de a vinde acțiunile pe care le are la Metalul, numai că nu s-a găsit niciun cumpărător. „Când am simțit că nu mai sunt dorit la Reșița mi-am arătat disponibilitatea de a vinde, bineînțeles, la prețul corect. Am cerut inițial 600.000 de euro și am fost de acord cu sugestia celor de la Primăria Reșița pentru o plată în rate. Au spus că e prea mult în șase rate. Le dau acțiunile mele și în zece rate, numai că dânșii nu vor să cumpere. M-am gândit că au pe altcineva care ar vrea să cumpere, dar văd că nu e nimeni interesat. Vă spun sincer, în cei doi ani de când sunt la Reșița nu a venit nimeni lângă echipă, niciun sponsor, nu a făcut nimeni o ofertă concretă, nimeni nu și-a manifestat interesul să cumpere acțiuni. Nu înțeleg de ce se acționează împotriva intereselor echipei. Nu eu am cerut și am modificat termenii contractului de asociere, eu am cerut doar respectarea lui, așa cum s-a întâmplat un an și jumătate, timp în care echipa a mers foarte bine”, a replicat Cătălin Rufă.

Comments

 1. Aurel says:

  NAIVITÁTE, naivități, s. f. 1. Însușirea de a fi naiv (1); comportare de om naiv; simplitate; nevinovăție, ingenuitate, candoare. 2. (Peior.) Lipsă de maturitate în judecată și în comportare; p. ext. vorbă, faptă, atitudine de om naiv (2). [Pr.: na-i-] – Din fr. naïveté………..oare doar asta sa fie?

 2. LuxPhotoFuchs says:

  Cât timp echipa de mercenari (jucători, antrenor, conducere) nu este, cel puţin majoritatea, din apropierea Reşiţei nimeni nu va da niciun ban clubului. Clubul nu e Metalul Reşiţa, nici ca tradiţie, nici ca alcătuire, este Damila Măciuca şi CSM Râmnicu Vâlcea.

 3. resitean says:

  care resiteni domnule Fuchs….faceti un exercitiu de imaginatie si gasiti 6-7 jucatori din judet pe care resita poate sa ii aduca la ora asta… si sa le satisfaca pretentiile financiare? cine vine sa joace pe 1000-1500 de euro???cei de la FC Scolar nu au valoare nici de liga a 3 a si s-a demonstrat lucrul asta exceptie bresneni….. doana costescu potocianu moti cheda toader… etc au jucat destul la liga a 3 a si au fost mediocrii de la locurile 6 in jos…. toti la jucatori externi se ajunge…. la “mercenari” trebuie sa fim realisti echipele de juniori de la resita sunt slabe valoric asta e adevarul trist poate individual doana costescu potocianu etc dusi la o echipa de liga a 2 a intr-un mediu propice se dezvolta dar toti pusi intr-o echipa nu reusesc nimic… si ca dovada avem faptul ca nu au reusit sa castige un campionat judetean extrem de slab cu echipe care se intalnesc doar la meciuri..

 4. MIAI STERPELESCU says:

  HAI LA VOT LA VOT LA VOT,VORBA PRIMARULUI CLONA LUI MIAI.

 5. Cetățeanul says:

  Tipic pentru Mihai Șterpelescu,gândește o diversiune,o aplică și încasează procent..Să nu vă mirați că peste vreo 6 luni cumpără acțiunile lu’Rufă(evident în interesul comunității) cu vreo 6-700000 de Euro…vreo 150-200000 îi bagă în pozonar cum zice bănățeanul și uite așa…

 6. GRN says:

  Sponsorul trebuia sa te caute prin Bucuresti ? sponsori se gasesc ,dar trebuie mers la ei , trebuie sa le vorbesti despre un priect frumos nu despre pariuri.

 7. popescu says:

  bravo nene sa vina sponsorii sa dea bani pentru domnul rufa sa-si exinda spalatoria,cum sa faci afaceri cu astfel de indivizi care sunt falimentari.sigur in resita se poate sa arunci miliarde pe apa sambetei si sa admiri gropile,sparturile, gunoaiele printre blocuri,minusculele cosuri intestate de gunoaie,tineri care rup bancile ,beau toata noaptea si deranjeaza batranii bolnavi , iar domnii de la politia locala nu stiu altceva decat sa-i amendeze pe cei care parcheaza jumatate de ora masina pentru a merge la farmacie.

  caransebesul a putut sa inlocuiasca sistemul de apa si canalizarea si sa toarne rapid si asfalt