Step by Step, la 100 de zile. Colegiul Național „Mircea Eliade” sărbătorește

Un eveniment specific pentru clasele Step by Step a fost marcat, în 11 martie, la Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reșița, Corp C. Clasa pregătitoare a marcat 100 de zile de școală.

Ziua de 11 martie a fost una specială pentru elevii clasei pregătitoare Step by Step de la Colegiul Național „Mircea Eliade” Reșița, Corp C. Elevii coordonați de învățătoarele Mihaela Zgârdea și Adela Roșu au sărbătorit împreună cu părinții 100 de zile de școală, eveniment specific alternativei Step by Step.

De când au păși pragul școlii, „poneii” au învățat să fie prieteni, au învățat importanța respectării regulilor clasei, s-au bucurat de primele cuvinte citite, de primele adunări și scăderi.

Pregătirea pentru această sărbătoare a început odată cu viața de școlar. Completarea colecției s-a făcut zilnic, copiii împreună cu părinții adăugând câte un element pentru fiecare zi petrecută la școală. În această zi festivă, copiii alături de părinți au prezentat cu mândrie colecția de 100 de obiecte. Pentru măiestria, originalitatea de care au dat dovadă în alcătuirea colecțiilor, elevii au fost recompensați cu aplauze și diplome.

Întreaga zi s-a desfășurat sub deviza „Prietenia este magică”. La întâlnirea de dimineață s-a citit mesajul, a fost completat calendarul și ultimul element din colecția clasei , „Prințesa ponei”.

Activitatea a continuat pe holul școlii unde elevii clasei pregătitoare i-au avut alături pe colegii lor mai mari din alternativa Step by Step. Aceștia au cântat împreună imnul „Prieteni!”, au dansat, iar cei mici au defilat purtând cu mândrie cravata cu numărul 100.

Un alt moment de bucurie a fost prezența inspectorului pentru învățământ primar, Manuela Terciu. Colaborarea dintre școală și grădiniță a adus copiilor o altă surpriză, prezența educatoarei Emilia Modrigan . „Prafurile magice” au transformat-o într-un clovn care pe parcursul unei ore i-a „plimbat” pe copii în lumea minunată a jocului, moment care i-a făcut și pe părinți să retrăiască minunate amintiri ale copilăriei, participând cu bucurie alături de copii la jocuri.