Experții UE în domeniul educației și reprezentanți ai ministerului condus de Ecaterina Andronescu vin în județul Timiș

Pentru trei zile, Consiliul Județean Timiș va găzdui un eveniment important, la care vor participa experți din domeniul învățământului preuniversitar. Practic, întâlnirea face parte din șirul evenimentelor organizate în contextul în care România deține președinția semestrială a Uniunii Europene.


Evenimentul va avea loc în perioada 31 martie – 2 aprilie, sub denumirea oficială de „Reuniunea Directorilor Generali pentru Învățământ Preuniversitar – DG Schools”. Pentru eveniment, CJT a aprobat un protocol de colaborare. „Un alt subiect important în ceea ce înseamnă această ședință extraordinară a fost aprobarea unui protocol între Consiliul Județean, Ministerul Educației Naționale, Instituția Prefectului și Primăria Municipiului Timișoara în susținerea acțiunii de la sfârșitul lunii martie la nivelul Consiliului Județean, acțiune cu ocazia președinției României la Consiliul Uniunii Europene”, a spus despre acest aspect președintele CJT, Călin Dobra.

Părțile implicate în parteneriat sunt Ministerul Educației Naționale, Județul Timiș – Consiliul Județean Timiș, Consiliul Local Timișoara și Instituția Prefectului Județul Timiș. „Este a patra acțiune pe care o organizăm din cele zece evenimente internaționale pe care le avem la nivelul județului Timiș. Este o întâlnire de experți din cadrul Ministerului Educației Naționale din România și din celelalte state membre și au tematici de discuție pe ceea ce înseamnă învățământul preuniversitar, sunt subiecte de lucru cu diferite tematici”, a mai spus Dobra.