De la artă și inovație în imobiliarele din inima Timișoarei, la Monte Carlo, în finala mondială EY Entrepreneur Of The Year!

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din zona de vest a țării, timișoreanul Ovidiu Șandor, fondatorul Mulberry Development, va reprezenta România în finala mondială a competiției EY Entrepreneur Of The Year, de la Monte Carlo, în iunie 2019! Asta după ce a a fost desemnat antreprenorul anului 2018 în România, titlu la care au aspirat alți 43 de lideri de business!

Pe traseul de la idee la bani și, ulterior, la succesul actual al lui Șandor, un rol deosebit de important l-a jucat fabrica de confecții Moda-Tim, moștenită de la tatăl său, pe care antreprenorul a transformat-o într-un complex de birouri. De aici, în doar câțiva ani, numele companiei timișorene Mulberry Development a avut un ecou internațional, mai ales datorită proiectelor de top ale lui Ovidiu Șandor în domeniul imobiliarelor cum ar fi: City Business Center din Timișoara și Office din Cluj Napoca. Actualmente, un alt proiect de anvergură, în capitala Banatului, care poartă semnătura lui Șandor este ISHO, un proiect despre care antreprenorul subliniază că: ,,De data aceasta, combinăm mai multe funcțiuni și anume: o componentă de birouri, o componentă de peste 1.000 de apartamente și un hotel internațional Radisson Blue, pe care-l construim aici”. Deadline-ul de finalizare al proiectului ISHO este anul 2021.

Fiind un proiect verde, ISHO Offices implementează tehnologii de ultimă oră, lucru care reduce atât impactul asupra mediului, cât și costurile administrative ale chiriașilor. „E un proiect care încearcă să ofere un mediu de viață cât mai atractiv, așa încât zona rezidențială este amplasată în zona unui parc. În întreaga zonă rezidențială nu există acces auto, decât în subsolul de parcare. E un proiect așezat pe malurile Begăi, care știm bine că sunt amenajate cu zone verzi, cu piste de biciclete și proiectul nostru e foarte bine conectat la acea rețea de piste de bicilete. Certificarea obținută, BREEM  Excellent, alături de premiul acordat de prestigioasa revistă Construction and Investment Journal – Biroul Regional al anului 2018 – confirmă reputația pe care o avem în dezvoltarea clădirilor verzi. Desigur că preocupările noastre legate de eficiența energetică și de o viață cât mai sănătoasă se reflectă și în acest rating”, a explicat Ovidiu Șandor pentru expressdebanat.ro.

Hobby-ul meu legat de artă are o influență asupra modului în care ne uităm la proiect, dar, în același timp, lucrez cu arhitecți și cu proiectanți foarte pricepuți și ne uităm foarte mult la evoluțiile internaționale, la trenduri în domeniul construcțiilor – Ovidiu Șandor

Fondatorul Mulberry Development, câștigătorul competiției EY Entrepreneur Of The Year – România 2018, va reprezenta România în finala mondială EY Entrepreneur Of The Year, la Monte Carlo, în vara acestui an. „A fost un concurs foarte bine structurat. Inițial, a fost o listă lungă de anteprenori, apoi a urmat o serie de chestionare legate de business și organizatorii concursului au analizat fiecare business în parte: cum a evoluat, lucruri legate de inovații, lucruri legate de business-ul respectiv etc. A urmat apoi un interviu filmat de o oră sau două ore, după care finaliștii au avut o întâlnie cu comisia independentă care urma să aleagă câștigătorul, iar la acea întâlnire accentul s-a pus pe ce știe să facă fiecare dintre noi, dincolo de business!”, ne-a dezvăluit omul de afaceri timișorean.

Lucrurile care au cântărit foarte mult în câștigarea titlului de Antreprenorul anului 2018 au ținut de implicarea lui Șandor în comunitate, atât în zona culturală, cât și în cea socială. Ca de exemplu: înființarea, în 2015, a fundației Art Encounters, o instituție culturală independentă menită să promoveze arta contemporană, organizarea bienalei Art Encounters, ajunsă la cea de-a treia ediție, precum și un proiect recent anunțat – prima școală britanică din Timișoara.

1000x100 (3)

Ovidiu Șandor a dezvăluit pentru Express de Banat și obiectivele cu care merge la Monte Carlo: „Nu merg acolo neapărat pentru a câștiga, ci mai mult pentru a reprezenta România într-un context în care cred că e important. Anteprenorii, chiar dacă în România nu înțelegem încă lucrul acesta, sunt un lucru necesar într-o țară! E asemeni situației cu bătrânii: dacă nu-i ai, cumpără-i! Așa aș zice și eu despre anteprenori. Anteprenorii sunt cei care, la sfârșitul zilei, împing societatea și cred că, dacă ne uităm la România ultimilor 30 de ani, anteprenorii au fost cei care au adus dezvoltare țării. Ei au venit cu proiecte noi, cu proiecte interesante, făcute pe banii lor, ei sunt cei care au riscat, ei sunt cei care dezvoltă angajații, ei sunt cei care introduc idei noi în țară sau în piață, ei sunt cei care se implică și în zonă socială, culturală etc. Deci, cred că anteprenorii sunt acel gen de forță vie, necesară oricărei societăți și, în fond, acea finală va fi o mică sărbătorire a acestui spirit anteprenorial!”

CITEȘTE ȘI: 

Renumitul om de afaceri Ovidiu Șandor este câștigătorul prestigioasei competiții „The Entrepreneur of The Year 2018”

Sursa foto: Wall-Street.ro, isho.ro

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/