STENOGRAME. Limbaj codat pentru ascunderea afacerilor penale ale lui Chebuțiu!

adrian chebutiu, resita, UCM, express de banat

Foştii directori ai UCM Reşiţa se aşteptau să fie monitorizaţi de organele de cercetare penală, motiv pentru care evitau să discute în detaliu la telefon despre manevrele ilegale puse la cale!

Interceptarea convorbirilor telefonice purtate de Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda cu libanezul Said Baaklini şi alte persoane implicate în afaceri murdare i-a ajutat pe procurorii DNA să descopere şi alte lucruri despre cei doi decât cele pe care deja le cercetau. Totodată, ei au fost obligaţi să descifreze limbajul codificat folosit de inculpaţi cu scopul de a ascunde infracţiunile.

Din nota declasificată a unei convorbiri din 12.08.2010, spre exemplu, purtată între Baaklini şi Chebuţiu la două zile de la încheierea contractelor privind vânzarea motoarelor de către uzina reşiţeană, libanezul a spus: „(…) Întrucât la tine mai durează, o să facem operaţiune invers”. Replica lui Chebuţiu a fost: „am auzit ceva cu pacientul ăstălalt al tău şi …”.

,,Se observă limbajul codat utilizat în cursul acestei convorbiri, expresia «pacientul ăstălalt» putând să se refere la unul din asociaţii societăţii SC Beta Trading & Investment SRL ori S.C. Mike Trading & Investment SRL”, au reţinut organele de cercetare penală.

Într-o altă convorbire telefonică, din data de 25.08.2010, cei doi au discutat despre „prieteni” cu care s-ar putea vorbi pentru aranjarea lucrurilor. ,,(…) clientul e grăbit pe de altă parte, clientul final. Şi noi trebuie sigur să dăm drumul la treabă şi am avea nevoie de un avans”, i-a spus Chebuţiu lui Baaklini, precizând totodată „între 10 şi 15 milioane euro” pentru că: „avem bilete la ordin neplătite de două luni de zile”.

Comments

  1. Oli says:

    Oferta locuri de munca in toata tara! Oamenii s-au convins de seriozitatea noastra, pentru ca le-am oferit pe loc dovada platii si contract legal! Primele castiguri au fost deja expediate! Oferta NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati lunar 300 dolari, lucrand simplu, 3 ore pe zi, ca operator online! Va trimitem detalii mai multe, dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:radu_olimpia@yahoo.com