Peste 100 de aleși locali din Caraș-Severin sunt la un pas de a-și pierde mandatul!

De astăzi, în mediul politic din județ planează incertitudinea! Asta, după ce Curtea Constituțională a decis că legea care aprobă migrația politică a aleșilor locali este neconstituțională.

Avântul Ordonanței care a permis schimbări masive pe scena politică din județ, modificări ce s-au putut face pe parcursul a 45 de zile, s-a dus acum pe apa sâmbetei! Locul entuziasmului că vor primi zeci de milioane de lei cu care să asfalteze drumuri sau să reabiliteze școli pentru elevi a fost luat de teamă și incertitudine. Asta mai cu seamă că Legea urmează să mai treacă o dată prin Parlamentul României, însă de această dată cu respectarea recomandărilor pe care le-au făcut judecătorii Curții Constituționale.

Deși aceștia nu au prezentat cu exactitate în motivarea deciziei lor ce măsuri se vor lua asupra primarilor sau consilierilor locali și județeni care au părăsit partidul pe lista căruia au fost aleși, parlamentarii sunt cei care vor decide mai departe.

Află AICI lista completă a primarilor care au trecut la PSD!

Un singur aspect este extrem de important: o lege nu poate fi aplicată retroactiv! Dar, adoptată de parlament cu recomandările CCR, poate duce la anularea efectelor Ordonanței Migrației. Practic, asta ar însemna ca toți aleșii care au părăsit partidele pentru care au fost aleși să se reîntoarcă în forurile respective, dar de această dată să fie la mâna liderilor politici județeni, care să le decidă soarta politică.

În cazul primarilor, 24 la număr în Caraș-Severin, care au părăsit partidul care i-a delegat să candideze, foștii colegi nu vor putea lua mari măsuri, pentru că, deși vechiul partid le retrage sprijinul politic, aceștia nu își pierd mandatul, ci rămân independenți. În continuare vor putea cocheta cu cine doresc.

În cazul consilierilor locali și județeni însă, dacă revin în partid, odată ce vor fi excluși își vor pierde mandatul. Prin urmare, locul lor va fi luat de următorii aflați pe liste.

Astfel de cazuri sunt extrem de multe în Caraș-Severin, semnalate atât în rândul consilierilor județeni, cât și în rândul consilierilor locali de la Reșița, dar și din celelalte orașe și comune ale județului.

Reamintim că în Caraș-Severin 17 primari au trecut la PSD, 7 au părăsit partidul pe lista căruia au fost aleși și au rămas independenți, iar alți 100 de consilieri au devenit de ,,stânga” odată ce Ordonanța Migrației le-a permis acest lucru.

Comments

  1. Oli says:

    Oferta locuri de munca in toata tara! Oamenii s-au convins de seriozitatea noastra, pentru ca le-am oferit pe loc dovada platii si contract legal! Primele castiguri au fost deja expediate! Oferta NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati lunar 300 dolari, lucrand simplu, 3 ore pe zi, ca operator online! Va trimitem detalii mai multe, dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:radu_olimpia@yahoo.com

  2. alexandru nemoianu says:

    In sfarsit o masura normala! Nu poti candida “stanga” si apoi oficia “dreapta”(sau invers).Este si cazul acelui jalnic fost “primare” din Prigor,mitarnicul Pavel Verindean.Oare cat mai rebuie sa asteptam pana ce va fi aruncat dupa gratii?

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/