Statul acasă se premiază. Micuţii şi tinerii din Moldova Nouă invitaţi să participe la concursul „Zile minunate, în casă cu copiii”

60 de premii îi așteaptă pe copiii din orașul de la malul Dunării dacă vor da curs inițiativei primarului Adrian Torma, edilul organizând concursul „Zile minunate, în casă cu copiii” în ideea de a mai detensiona spiritele în contextul COVID-19, demersul ingenios țintind imaginația celor mici care vor avea ocazia să-și transpună ideile – prin desene, filmulețe, mesaje – atât vizavi de termenii: familie, igienă, dar mai ales despre oamenii care se află în slujba celorlalți pentru a contura o societate mai bună.

Împărțiți pe grupe de vârstă – grupa drăgălașă (2-6 ani), grupa năzdrăvană (7-12 ani) și grupa curajoasă (13-16 ani) -, copiii vor avea de îndeplinit câteva sarcini, deloc grele, pentru a intra în posesia premiilor puse în concurs. Astfel, micuții, apelând la creioane colorate, pensule, acuarele, vor avea ca temă un desen despre familie, grupa năzdrăvană va încerca să răspundă, prin intermediul unui filmuleț de un minut, de ce este important să ne spălăm pe mâini, în timp ce tinerii, cu vârste cuprinse între 13-16 ani, se vor ocupa să transmită un mesaj (1-2 minute) de mulțumire/încurajare cadrelor medicale, polițiștilor, direcțiilor de sănătate publică, pompierilor, voluntarilor, dar și reprezentanților altor instituții.

Datoria părinților va fi aceea de a urca operele copiilor pe pagina de Facebook, cu numele și vârsta odraslelor, evident, etichetându-l pe edil în postare.

Postările cu cele mai multe like-uri sau ale căror comentarii vor avea un puternic impact emoțional vor câștiga următoarele premii:

– punguțe cu surprize (30 de premii – grupa drăgălașă);

– truse de igienă (20 de premii – grupa năzdrăvană);

– ghiozdane inteligente (10 premii – grupa curajoasă).

Concursul „Zile minunate, în casă cu copiii” se va desfășura în perioada 17-31 martie.