Izolare la Lugoj, dosare penale la Făget! Aproape 40 de persoane obligate să stea în case timp de 14 zile în estul județului Timiș

Lugojul are la momentul de față un număr de 26 de persoane aflate în izolare la domiciliu, ca măsură de prevenție a răspândirii coronavirusului. Monitorizarea acestora se realizează permanent de către autoritățile competente. Din fericire, nu există niciun caz confirmat de îmbolnăvire cu COVID-19 în municipiu.

Măsura de izolare se impune în situațiile în care există persoane care au călătorit în ultimele 14 zile în regiuni sau localități din zonele afectate de COVID-19, au intrat în contact direct cu persoanele cu simptome și care au călătorit în zone cu transmitere comunitare extinsă ori au intrat în contact direct cu persoanele confirmate cu coronavirus.

Cei aflați într-una dintre situațiile de mai sus se vor autoizola la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile de la data întoarcerii din călătorie, respectiv de la data ultimului contact cu o persoana simptomatică sau confirmată. În acest timp, vor fi monitorizate de către medicul de familie sau, în lipsa acestuia, de către Direcția de Sănătate Publică.

Amintim că nerespectarea regimului izolării la domiciliu se sancționează cu amendă de până la 20.000 de lei și dosar penal, în cazul în care persoana în cauză contribuie la răspândirea virusului.

Două persoane din zona Făgetului riscă sancțiuni de mii de lei și chiar pedeapsa cu închisoarea, între 6 luni și 2 ani, pentru că nu au respectat rigorile legii impuse de pandemia coronavirusului, „zădărnicind combaterea bolilor”. Mai exact, în data de 15 martie, cei doi, soț și soție, din localitatea Susani, au intrat în țară prin vama Cenad venind din Italia și conform procedurilor, au refuzat să intre în carantină într-unul dintre spațiile pregătite de autorități. „Cele două persoane, soț și soție, intenționau să ajungă la domiciliu. Au refuzat să intre în carantină, conform procedurilor care se aplică. În acest caz, se fac cercetări în dosar penal”, ne-a declarat Alexandra Petrovici, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș. În total, în zona Făgetului, există 12 persoane aflată în izolare, dintre care 4 sunt în urbea de pe Bega.