Stadionul tip „lego” din Timișoara, gata de scos la licitație. Lucrările ar putea începe în 2022

lego
explo 1000x200

Autoritățile locale au finalizat documentațiile preliminare pentru scoaterea la licitație a proiectului tehnic și execuție a viitorului stadion de tip „lego” din Timișoara. Acesta va avea 9.000 de locuri, iar construcția propriu-zisă ar putea începe anul viitor.

Despre ridicarea unui stadion pe structură metalică se vorbește la Timișoara încă de pe vremea administrației Robu. Gândită ca să deservească mai multe sporturi, inițial, baza era prevăzută cu un teren de fotbal, 15.000 de locuri acoperite în tribune, vestiare, bazine, centre de recuperare, saună, dotări de transmisie, zonă verde și acces rutier cu locuri de parcare.

În bugetul primăriei din acest an au fost prinși 500.000 lei pentru proiectul tehnic și execuția viitorului stadion. Acum, Primăria Timișoara a finalizat documentația necesară scoaterii la licitație a proiectului. Stadionul va fi însă ceva mai mic decât se anunțase inițial, spune viceprimarul Cosmin Tabără.

„Stadionul va avea 9.000 de locuri și va fi situat la fosta Optica în față. Avem nevoie de un stadion nou, nu doar pentru fotbal, ci și pentru alte sporturi, dar și acțiuni culturale și concerte.”, a anunțat viceprimarul Cosmin Tabără.

CITEȘTE ȘI: Încă un stadion la Timișoara! Arenă cu 15.000 de locuri în Calea Buziașului… până la final de 2021!

banner 970 x 250