Încă un stadion la Timișoara! Arenă cu 15.000 de locuri în Calea Buziașului… până la final de 2021!

Primarul Timișoarei a anunțat că la finalul anului 2021 în Calea Buziașului va exista un stadion pe structură metalică. Stadionul ce urmează să fie proiectat va fi încadrat ca stadion de categoria IV în ceea ce privește regulamentul UEFA de infrastructură a stadioanelor.

Primarul Timișoarei a anunțat că deja a fost semnat contractul pentru acest proiect, valoarea ridicându-se la 50.000 de lei și cu finalizare în 90 de zile! Stadionul din Calea Buziașului nu este același promis pentru desfășurarea meciurilor de rugby. Astfel, stadionul va servi mai multor sporturi și va avea, potrivit primarului: teren de fotbal, 15.000 de locuri acoperite în tribune, vestiare, bazine, centre de recuperare, saună, dotări de transmisie, zonă verde și acces rutier cu locuri de parcare. „Din informațiile pe care le am despre această tehnologie LEGO, construcția merge foarte repede, mult mai repede decât pe tehnologia clasică. Stăteam foarte prost la capitolul stadioane, așa că pe parcursul anului 2021 vom avea acest stadion”, a precizat Nicolae Robu.

Termenul scurt de lucrări s-ar datora tehnologiei LEGO. Ce înseamnă asta? Timpul de construcție și materialele folosite ar fi reduse de 10 ori mai mult, datorită LEGO BLOCURILOR. Astfel, prin tehnici și materiale speciale, stadionul va fi asamblat, fără intervenția macaralelor sau a mașinilor speciale. Procedeul asigură eficacitate și se realizează prin pereți de cofraj, pereți care asigură acoperire termică, dar permite și realizarea sistemului de comunicații.

Stadionul va putea fi folosit și pentru spectacole și se va respecta și planul de construcție a stadionului Dan Păltinișanu.