Peste trei milioane de lei alocate pentru spitale de către Consiliul Județean Timiș. Banii vor fi folosiți pentru un nou computer tomograf, necesar de urgență

Consiliul Județean Timiș a aprobat miercuri în ședința ordinară o nouă alocare de fonduri. Cei peste trei milioane de lei vor fi folosiți pentru achiziționarea în regim de urgență a unui computer tomograf la Spitalul Clinic Județean de Urgență. 

Bani se vor aloca și Spitalului Militar din Timișoara, Spitalului Municipal din Lugoj și pentru serviciile hoteliere dedicate personalului medical care gestionează criza epidemiologică. 200.000 de lei vor fi distribuiți spitalului de campanie instalat în Timișoara, 150.000 de lei vor fi alocați pentru cumpărarea kiturilor de testare la spitalul din Lugoj și 120.000 de lei pentru serviciile hoteliere oferite personalului medical de la Spitalul Județean.

„Răspundem pozitiv solicitărilor venite dinspre spitale. Cele mai mari achiziții făcute acum vor fi de mare folos și după ce vom câștiga lupta cu epidemia. Sunt echipamente medicale importante, necesare pacienților aflați în stare critică din cauza diverselor boli, nu doar a noului coronavirus”, a precizat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.