Județul Timiș, eliberat de pesta porcină africană. Ultimul focar a fost stins

Oficial, ultimul focar de pestă porcină africană a fost stins în județul Timiș, respectiv cel din comuna Bucovăț. Restricțiile sanitare veterinare au fost anulate.

Decizia oficială a fost luată de Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor Timiș, convocat de prefectul Liliana Oneț miercuri, după solicitările făcute de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Tot de astăzi este posibilă comercializarea suinelor, dacă acestea sunt identificate, mișcarea lor se face în prezența avizului sanitar veterinar de la DSVSA Timiș și dacă au fost întocmite documentele sanitare veterinare de către medicul veterinar împuternicit din comuna Remetea Mare.
Toate animalele care se aflau în zona de protecție și zonele de supraveghere au fost examinate clinic. Suinelor aflate în zona de protecție li s-au recoltat probe de sânge pentru analize și verificări sigure.

În urma stingerii celor trei focare din localitățile Cadar, Mănăstirea Șag Timișeni și Bucovăț, județul Timiș devine liber de pestă porcină africană.