Alfred Simonis: „Iohannis îl imita pe Vadim la televizor când noi aveam treabă”

Declarațiile președintelui în contextul adoptării tacite a autonomiei Ținutului Secuiesc l-au deranjat pe Alfred Simonis. Social-democratul nu este de acord cu discursul clarificat drept naționalist și prezintă legile votate astăzi în Camera Deputaților.

Deputatul Alfred Simonis condamnă discursul președintelui în legătură cu propunerea legislativă privind statului autonomiei Ținutului Secuiesc. Social-democratul spune că Iohannis a încercat să mascheze lipsa de viziune a Guvernului în timp de criză prin imitarea retoricii lui Corneliu Vadim Tudor. „Iohannis a venit cu naționalisme din anii ’90, deși Senatul a respins definitiv proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc. Iohannis a vrut, de fapt, să mascheze din nou faptul că «Guvernul său» nu are niciun plan concret pentru reluarea activității și relansarea economiei! În timp ce domnul Iohannis îl imita pe Vadim Tudor la televizor, noi la Camera Deputaților chiar am avut treabă. Am adoptat, din nou, legi pentru români și pentru firmele românești”, a transmis Alfred Simonis.

Social-democratul este încântat de proiectele adoptate în Camera Deputaților. Prima lege se referă la posibilitatea ca persoanele care au luat credite în franci elvețieni și li s-au dublat ratele să poată da imobilele achiziționate și să stingă obligațiile de plată. A doua lege se referă la amânarea plății chiriilor pentru cetățeni și firme pentru perioada martie-iunie. „Sunt unele dintre măsurile pe care Parlamentul le adoptă și sunt catalogate drept sinistre de către PNL și președinte. Sunt atacate la Curtea Constituțională pentru a fi blocate și întârziate cât mai mult”, a încheiat deputatul PSD.

CITEȘTE ȘI: Parlamentarii bănățeni spun NU autonomiei Ținutului Secuiesc!