Încă doi în minus! ALDE Timiș taie în carne vie: „Vor urma și alții”

Dacă ei se dezic de ALDE, şi ALDE se dezice de ei! Aceasta pare să fie deviza partidului care continuă curăţenia de primăvară în rândul membrilor care şi-au exprimat ataşamentul faţă de alte formaţiuni politice. În urmă cu câteva săptămâni, Valentin Tudorică, vicepreşedintele ALDE Timiş, anunţa că retrage sprijinul unui consilier local din Timişoara şi viceprimarului de la Şag. Alţi doi membri importanţi au trecut de curând pe lista neagră. Și nu sunt singurii, vor urma şi alţii!

În urmă cu câteva săptămâni, ALDE Timiş anunţa despărţirea de Luca Florin Ţaga, viceprimarul comunei Şag, şi de consilierul local timişorean Laura Chindriş. Alte două persoane au fost adăugate de curând pe listă, iar ALDE îşi va lua rămas bun de la ei. Este vorba despre Mircea Belinţan, consilier local în Moşniţa Nouă, şi despre Florin Râniosu, viceprimarul comunei Saravale.

„În şedinţa de Birou Judeţean, care a avut loc în 28 aprilie, au fost prezentate rapoarte de retragere a sprijinului politic şi de îndepărtare din ALDE pentru Mircea Belinţan, consilier local în Moşniţa Nouă, şi pentru Florin Râniosu, viceprimarul comunei Saravale. În urma discuţiilor purtate în Biroul Judeţean, cu o largă majoritate s-a hotărât ca celor patru să li se retragă sprijinul şi să fie îndepărtaţi din ALDE.”, a declarat, pentru Express de Banat, Valentin Tudorică, vicepreşedinte ALDE Timiş.

Motivele despărţirii sunt aceleaşi: lipsa de implicare în partid şi exprimarea ataşamentului faţă de alte formaţiuni politice.

„Această situaţie nu poate continua şi ALDE nu poate să menţină în funcţii atât de importante, cum ar fi cele de viceprimari sau consilieri municipali, oameni care îşi declară apartenenţa la alte partide. Ţinem să menţionăm că măsura nu-şi va produce efecte până când cei nominalizaţi nu-şi vor susţine punctul de vedere în faţa Biroului Judeţean, activitate care va avea loc pe parcursul săptămânii viitoare.”, a mai spus Valentin Tudorică, vicepreşedinte ALDE Timiş.

Demersul de îndepărtare a unor membri importanţi din partid continuă, anunţă conducerea ALDE. Sunt vizaţi alţi trei consilieri locali din Gătaia şi Giulvăz în viitorul apropiat şi alţi cinci membri, viceprimari şi consilieri locali, despre care Valentin Tudorică nu a dorit să dea încă detalii. Urmează ca Biroul Judeţean să se pronunţe în cazul lor.